Fjellfil

1 Fjellfil

4472 visningar

Hur långt gången är jag egentligen? vecka 9

Får inte tag i min barnmorska idag och vill ha svaret nu helst...
 

Är gravid och på ultraljudet i måndags sa dom att det var 9+3, om jag läser runt på internet så innebär det på vissa sajter att jag endast varit gravid i 7 veckor? Hur funkar det där egentligen?

Min mens fortsatte som den skulle under oktober så vi trodde inte jag gått längre än kanske 4 max 5 veckor så det blev en chock när hon sa 9 veckor. Så chockad att jag inte frågade om det var 9 veckor sen jag blev gravid (alltså av samlaget) eller om de då va 7 veckor sen. Jag var helt inställd på abort så har tid bokad till imorgon men om det nu gått 9 veckor så ändrar det allt i o m att då är det en annan pappa inblandad.

Jag hade sex ett antal gånger under v 37 med samma man och sedan när jag träffade en ny låg vi med varandra första gången den 28/9.

Så kan jag få något tillfälligt svar till jag får tag i min barnmorska? Är väldigt förvirrad just nu.


 

48 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  Missmadde

  7 Missmadde

  Om de säger att du är gravid i v. 9+3 så betyder det att det är din 7 vecka som gravid. Men att det är 9 veckor och 3 dagar sen senaste mens. Det är inte ovanligt med blödningar tidigt i en graviditet.
 • 2

  N_Djerf

  2 N_Djerf

  Bm räknar graviditeten från första dagen på din senaste mens. Fast egentligen är graviditetsveckan bara 7 veckor, från det att ägget blev befruktat :)
 • 3

  Fjellfil

  1 Fjellfil

  Ser dom på ultraljud när jag hade min senaste mens? För jag har väldigt oregelbunden mens och vi kunde inte fastställa när jag hade mens under september (minns inte ens när jag hade men tror det var innan jag och mitt ex åkte på kryssning 8/9)