etthundranio

5 etthundranio

1984 visningar

Hur länge väntade ni? vecka 39

Blev lite långt inlägg men hoppa längst ner om ni vill komma till själva frågan.

De började göra ont i ryggen/ryggslutet
igår eftermiddag och blev sedan succesivt värre som dagen flöt på.
När de väl nalkades sovdags hade de gjort ont inprincip hela tiden utan särskilt stora mellanrum och ibland med smärta i magen.

Jag trodde att de skulle starta med magsmärta och sammandragningar men efter era fina svar så verkar man kunna få i ryggen ist bara eller båda.
Men jag höll mig hela natten iaf trots grym smärta till å från bara för att jag skulle till bm idag.  (tog 3 alvedon och två duschar från igår till idag, inget hjälpte)

På besöket hos bm så sa hon att de verkar va på gång men att hon inte kunde undersöka mig för att dom på fl inte vill att bm ska va där och pilla i onödan, men hon rådde mig ringa in när jag inte orkade med smärtan längre.

Som de känns nu så orkar jag ju med den, de gör ju svinont och ibland mindre ont men jag orkar ju fortf vara hemma.

Frågan är hur länge "stod" ni ut med smärtan innan ni åkte in? (vill ju inte ligga där i onödan i ett trist rum när jag kan va hemma)

7 Svar (äldsta svaret först)
 • Lovar att du har det hundra gånger bättre hemma åk in när du har täta och regelbundna värkar dvs 3-4min mellan och de håller i sig ca 60sek... Man kan som sagt vara i latensfasen i flera dagar som förstföderska.. =/ Lycka till!!

 • De är ju de att jag har svårt å mäta värkarna för att jag vet inte om jag ska mäta de som är i ryggen eller de som kommer i magen då och då.

  I ryggen sitter de hela tiden utan uppehåll typ i magen kommer de kanske var 10:e min

 • Ta o rådfråga förlossningen, dom kanske vill du ska ta o komma in nu! Ja åkte in när ja va tvungen o börja andas mig igenom värkarna, de va på kvällen o då hade ja haft molande hela dagen, kl 10 hade slemmisen gått. Kl 00.46 den natten kom hon ut så de va tur ja for in, gick fort :)

 • 4

  HannaA

  5 HannaA

  Jag åkte in när jag inte stod ut med smärtan, när det inte gick att vara still, låg och vände och vred på mig pga smärtan. Det kändes mest nere i "mensmagen" eller vad man ska säga :) men ring och fråga på förlossningen, du kanske kan få komma in och göra en undersökning för att sen få åka hem igen isåfall :) lycka till!!
 • 5

  catja

  5 catja

  åk in me dig. iaf ring dom o kolla va e säger.

 • 6

  tuffani

  5 tuffani

  Jag skulle nog ringa in och kolla med dom, man stör inte, alla ringer ju när man börjar känna av något. :) Det kan gå väldigt fort helt plötsligt så det är allt bra att ringa och förvarna/prata med dom iaf :) Jag trodde det skulle ta jäkligt lång tid efter att vattnet hade gått, men 4 timmar senare kom jag in på förlossningen och var öppen 8cm redan.

 • Magvärkarna är så ojämna, ibland är de 4 min mellanrum ibland 6-7... :(