Thilda

Thilda

11362 visningar

hur länge måste man vänta... vecka 10

Hur länge måste man vänta o ha sex efter ett missfall o tar det längre tid att bli gravid bara för man har fått missfall? 

7 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  Studenten

  4 Studenten

  Man behöver inte vänta alls om man inte känner för det. Om man däremot efter missfallet gör en skrapning rekomenderade de att man skulle låta det gå ca 6 veckor och gärna en mens innan. På grund av infektionsrisken, sen gjorde det sjukt ont ibörjan också. Men det tar inte längre tid alls. Jag hade ett missfall och två månader efter var jag gravid igen och är nu i vecka 23. 

 • 2

  Olmis

  0 Olmis

  Säger detsamma som Studenten, börja ha sex när det känns bra helt enkelt! Jag blev gravid utan att jag knappt hann tänka tanken efter mitt missfall. Så visst går det!

 • Jag fick veta av en bekant som haft många missfall att man efter missfall producerar mer ägg så de är lättare att bli gravid. Sen vet jag inte hur mycket sanning det ligger i det.

 • 4

  KarinK

  4 KarinK

  Vi blev de precis efter, hann inte ens få en menstration. Vi hade försökt med äl stickor och allt sånt, men efter missfallet gav vi fan i det och slutade helt försöka. Tror vi hade sex två gånger den månaden, men ändå blev de en liten som nu ligger i min mage. Lycka till!

 • 5

  MaSuSe

  2 MaSuSe

  Min kompis som har fått två missfall har fått rekommendationen att vänta tills blödningen slutat. Att man producerar mer ägg tror jag inte på- de är ju lixom redan producerade- däremot sägs det att det efter en skrapning kan vara lättare att bli gravid eftersom man gjort "rent" så att ägget lättare kan fästa.
   

  För att veta när man blev gravid osv kan det ju vara bra att vänta tills man fått iaf en mens emellan, men några kroppsliga hinder borde det inte finnas.

  Lycka till!

 • För mig tog det ett halvår att bli gravid efter missfallet. Läkaren rekommenderade att vi väntade två menstruationer så att jag skulle läka både fysiskt och psykiskt vilket kändes helt rätt.

 • 7

  carolajni

  0 carolajni

  det här som alla skriver om ägg o att det är lättare.

  lättare är det att bli gravid efter ett missfall eftersom det redan är "bäddat" för ett ägg, och därför lättare för ägget att fästa. men man har inte fler ägg.

  man kan börja ha sex igen direkt efter ett missfall. min barnmorska sa att kroppen blir inte gravid direkt om den inte klarra av det eller är redo