Vivann

4 Vivann

4779 visningar

Hur lång tid tar det innan mjölkallergi blir bättre?

Känner mig så orolig för min snart tio veckor gamla dotter som har haft blod i avföringen flera veckor nu. Har varit på sjukhus flera gånger och läkarna har misstänkt mjölkallergi. Jag utesluter mjölkprodukter men ändå har hon fortfarande blodstrimmor i avföringen.

Hur lång tid kan det ta innan problemen försvinner? Har hört upp till tio dagar men det har gått mer än så nu. Funderar över om det kan finnas dold mjölk i något annat jag får i mig såsom Östras bröd fast det inte står att det ska finnas mjölkprodukter i det... Vad ska man göra?

10 Svar (äldsta svaret först)
 • Tänk på att det kan finnas mjölk i tex kryddor, ströbröd och andra produkter man inte tänker på. Försvinner inte blodet efter 1 vecka så kontakta sjukvården igen.

 • 2

  varginnan

  5 varginnan

  God kväll! Läser du bara ordet mjölk (som mjölkprotein, mjölksocker) eller tar du även bort vassle, lactos m,m Jag har 2 söner som är mjölk och lactosintoliranta å vi fick en hel lista över vilka ord man ska leta efter på produkterna! Fick ni det? Usch det e så hemskt när de e så små! Vi fick reda på det när ena sonen var 8 mån , å den andra 2 år!! Tyvärr är ingen av de fri från de å i dag e de 15 och 12 år! De kan äta med innehåll i men inte ren mjölk, mjukglass, milkshake osv! Lycka till!!
 • 3

  varginnan

  5 varginnan

  Juste tänkte säga det, det gömmer sig i saker man inte kan tänka sig det i som isglass och som MammatillLucas skriver i ströbröd m,m
 • Undvik även soja produkter då det är lika på något vis och oxå kan framkalla allergi..
 • 5

  Vivann

  4 Vivann

  Jag har i princip undvikit allt jag brukar äta! Äter mest bröd med Becel och skinka, havredryck, sallader jag gör själv etc. Kollar alla ingredienser i allt jättenoga men ändå är det alltså inte bra.

  Har vid ett tillfälle för ca en vecka sedan ätit Coops småkakor som det skulle vara vegetabiliskt margarin i men läste nyligen att margarin, även om det står att det är vegetabiliskt, kan innehålla komjölksprotein!

   

 • 6

  lillfisa

  3 lillfisa

  Jag har också en mjölkallergisk son/ eller hade kanske jag ska skriva eftersom det försvann på honom nu vid tre års ålder. Jag skulle råda dig att be att få gå på ett mjölkallergimöte. De stora sjukhusen har detta. Det finns mjölk även i vissa tandkräms sorter tyvärr. Är jättesvårt att undvika allt det som de stoppat mjölk i och man får verkligen lusläsa varje förpackning. Blir hon inte bättre snart skulle jag nog kontakta sjukvården igen.

 • 7

  Soetnos

  7 Soetnos

  Finns även i vissa huvudvärks tabletter.. Min son är också allergisk..
 • 8

  olivian

  3 olivian

  Upp till 14 dagar har jag hört att mjölkproteinet kan finnas kvar i kroppen. Som de andr har sagt, läs på exakt ALLT du äter, eller tar in i munnen - medicin, tandkräm och mat som normalt borde vara mjölkfritt. Kör bara på havre eller risprodukter som ersätter mjölk. Sojaproteinet är väldigt likt komjölksproteinet och kan ge reaktioner, så undvik även soja. Mjölkproteinallergi växer barnet oftast ifrån, ofta innan skolålder. Laktosintolerans är något helt annat och det växer man inte ifrån, laktosfria produkter är inte mjölkfria med det tar jag för givet att du vet (men vår läkare visste inte ens skillnaden!), och jag tar för givet att det är komjölksallergi du menar och inte laktosintolerans som bebisar sällan har - då skulle msn såklart inte kunna amma alls eftersom bröstmjölken till stor del består av laktos. Det där var ju en parentes, men blir det inte tre snart måste ni utreda om det inte kan vara något annat problem. Lycka till!
 • 9

  ida_bebis

  3 ida_bebis

  testa ät mat som varken inehåller mjölk eller mjölkprotein

 • hej! jag har en dotter på snart 18 månader och hon är mjölkproteinallergiker.. började som du, med blod i avföringen sen spydde hon hela tiden..

  de kan dröja upp till 2-3 års åldern innan de KAN försvinna, övergår då oftast till laktosintollerans.. men de är inte alltid de går över..