elvan91

5 elvan91

1398 visningar

Hur kan man lösa det??

Har hamnat i en jobbig situation.. Min sambo kommer lämna oss inom en mycket snar framtid. Jag har chansen att praktisera och möjligtvis anställning därefter i en butik. Men han kommer INTE ta an grabben på mina tider då. Ingen jag känner kan ta an honom varje dag! Min chans att få jobb nu ju!! Finns det nån hjälp man kan få som ensamstående? Annars får jag gå hemma med sonen tills han kan börja dagis... (Nu är han bara 3 månader... Jag och sambon kom överens om att han skulle stanna här tills jag står på egna fötter. Men efter jag såg hans profil på en dejtningsida att han söker tjej så tvekar jag att han stannar länge...
5 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  Mille87

  5 Mille87

  Har ni gemensam vårdnad?

  Tycker att det är lite orättvist mot sonen att pappan bara lämnar och säger att han inte vill ta ansvar. Det är bättre att han är hos någon han känner. Det finns väl barnvakter man kan anlita, men det blir nog kostsamt i längden.

  Jag tycker att du borde prata med honom och säga att det är för er sons skull och inte för din. Om du har ett bra jobb får er son det bättre. Hoppas det löser sej!

 • Testa med dagmamma. Vet inte hur små barn dom får ha men värt ett försök. Lycka till! :)
 • 3

  Bettli

  4 Bettli

  hmm låter jobbigt. Tror dock inte en dagmamma är alternativ ( iaf inte de man får från barnomsorgen), då jag tror kravet är att de måste vara ett år. Men är inte hundra.

  Men kanske du kan kontakta barnomsorgen och se om de finns något alternativ. Jag vet en tjej på mitt jobb som är själv med sina barn och jobbar natt, fick via kommunen då en barnvakt via dem när hon ska jobba.

  lycka till, hoppas det går bra för dig. Tycker det är dock för jävligt att han inte kan hjälpa dig med att ta hand om sin son för att du ska kunna ordna med en bra framtid för er =/.

 • 4

  Leolah

  5 Leolah

  Just lösningen på det där kan jag inte komma med förslag på... Däremot har jag ett tips som kan hjälpa att komma överens.. På socialkontoret kan man få hjälp med samarbetssamtal. Där är de med o medlar, o kanske kan de få honom att tänka om när det gäller att ta hand om ert barn då du jobbar?! Kanske kan de få honom på bättre tankar, om det nu inte är så att han har verkliga förhinder?! Jag vet inte, kanske går att ringa o höra med dem i alla fall? O andra parten tror jag oxå måste komma frivilligt?!
 • 5

  elvan91

  5 elvan91

  Nu är det ju så att han inte är pappa till barnet (men ser sig själv som det) så finns inga juridiska skäl för honom att stanna eller ta hand om pojken. Hans riktiga pappa finns inte med i bilden alls.