workinggirl

2 workinggirl

1241 visningar

hur göra vecka 25

Jag behöver lite råd,, jag vet inte hur jag ska göra.

Känner mig helt orkeslös , har blodbrist, kan inte sova mer än 2-4 h per natt har börjat få foglossning. Har ett jobb där jag har väldigt stort ansvar och kräver mycket av mig, detta jobb är även ett nytt jobb för mig sen 3 månader tillbaka. Innan detta jobb hade jag ett liknande jobb som nästan fick mig att gå in i väggen totalt därför bytte jag. Men ser mig nu stå i samma situation som innan.

Jag dömer ingen annan när dom är sjukskrivna eller gnäller osv osv.... tycker man ska ta hand om sig själv osv. Men när det gäller mig själv så har jag svårt att tänka så. Jag ska jämt vara fröken duktig och bita ihop och köra på, Ställer otroligt höga krav på mig själv och vill inte framstå som en "klenis".

Men jag orkar inte! Jag kämpar och kämpar. Känner hur glädjen och all energi bara sugs ur mig!

Men det larvigaste av allt är att jag vågar inte ns ringa BM och förklara hur jag känner- Min tanke blir då att hon kommer tro att jag är en sån som överdriver bara för att bli sjukskriven.... Att vara gravid är ingen sjukdom och är själv valt. jag förstår inte varför jag har sånna här tankar för mig.

Jag skulle ju aldrig förlåta mig själv om nått hände med min lilla tjej i magen.

har aldrig varit sjukskriven i hela mitt liv (för jag biter alltid ihop) Jo när jag bröt fotleden men då var det oundvikligt.

Känner att jag behöver kloka ord från er där ute!

Vet inte vad jag ska göra? Är min beskrivning av det jag känner trams? Borde jag bita ihop?

Hoppas på svar och kloka ord på ett kanske lite annorlunda problem.

9 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  anirac1

  5 anirac1

  Du skriver att du aldrig skulle kunna förlåt dej själv om ngt hände bebben i magen....

  JA då är det verkligen dax att TÄNKA på bebben där inne. Ingen kommer att tacka dej för att du är såååååååå "duktig". Sen är det ju ren FAKTA du har blodbrist då är det väl ännu viktigare att du tar hand om dej o bebben. Så för guds skull ring din BM hon om ngn kommer förstå att nu är botten nådd.

 • 2

  anirac1

  5 anirac1

  Ber om ursäkt för mina hård ord. Menar inget illa bara väl. Det är din tur nu att få bli om pysslad ta livet i egen takt. Var rädd om dej.

  Kramar

 • Tror du det?

  Ja det kanske är min tur att bli ompysslad nu.

  Jag kommer ha sån ångest för att ringa till BM, och om jag gör det, tänk då om hon säger något sånt som att,, jaaa det är jobbigt att vara gravid så är det bara,, eller något annat sånt där,, då kommer jag ju aldrig göra om det igen. GAAAHAAAA jag blir tokig på mig själv snart...

 • Att vara gravid är både psykiskt och fysiskt ansträngande.. Du måste tillåta dig själv att få vara "klen", få vara trött och grinig, att inte riktigt orka med! Du måste få vara gravid utan att ha krav på dig själv.

  Man är ingen supermänniska som orkar hur mycket som helst. Mitt tips till dig om du har ett påfrestande jobb är att ansöka om Havandeskapspenning. Går inte det igenom (försäkringskassan kan vara riktigt hårda..) så tycker jag att du ska sjukskriva dig. Du måste släppa kraven på dig själv och tillåta dig att vara gravid. Man ÄR trött och kan inte hålla samma tempo som innan.

  Är det någon gång i livet du ska ta väl hand om dig själv är det nu under graviditeten. Lycka till!! Ring din BM och be att få prata, det är en del av hennes jobb :)

  Kram

 • 5

  anirac1

  5 anirac1

  Om du inte dra ner på takten och lyssnar på din kropp som uppenbarligen säger ifrån nu så kanske risken finns att ditt barn kommer förtidigt. Ska du vara "duktig" i 15 v till vem ska då har orken att föda fram ditt barn för du kommer garanterat inte ha orken iom att du redan nu är helt orkeslös. OM nu inte din BM förstår hur du menar så byt. En BM ska finnas där FÖR dej inte MOT dej. Det är viktigt att förtroende finns från båda håll. Så RING NU!!!

 • Ja det känns skönt att få lite pepping! tack! Jag har ringt iaf och fick en tid i morgon 14.15 hos BM. Nu är det bara det jobbigaste kvar! Att inte försköna hur jag igentligen känner!

 • 7

  anirac1

  5 anirac1

  Bra gjort hoppas du nu får lite vila för det verkar du behöva för att orka med vardagen.

 • Du är fortfarande duktig...se till att du blir sjukskriven å ta det lugnt:) Det förtjänar du!

  Kram

 • Hej på er tack för era svar. Jag har varit hos BM igår hon var väldigt förstående och jag satt och stortjöt hela tiden medans jag berättade om allt. Hon tog massa prover som skulle till labb. Hon tyckte jag skulle sjukskriva mig själv denna vecka och så skulle hon fixa en läkar tid snarast till mig för att hon tyckte jag skulle sjukskrivas.

  Idag hade jag inte hört något från henne så jag slog henne en signal för att fråga om provsvar och läkar tid. Hon sa då att läkaren var ledig idag och att hon skulle få tag på henne i morgon. Provsvaren hade inte kommit. Och så frågar hon hur det känns idag,, jag svarar att ja det är väl samma som igår, det ända som känns bättre är väl att jag pratat om hur jag känner. Då får jag till svar att jaa men det kanske bara var det du behövde och att du inte behöver vara sjukskriven utan det bara var det jag behövde, alltså prata om hur jag känner med någon!!!! TACK FÖR DEN PASSNINGEN! så då la jag på och tänkte bara att jaaaa precis som jag trodde att när jag väl öppnade mig och var ärlig mot mig själv och sa som det va, så ska jag inte bli trodd! Blir så jävla trött!!