tuffani

5 tuffani

3116 visningar

Hur är/var era 4 månaders bebisar?

Hej! Det är så konstigt.. Enda fram till för 6 dagar sen så har lillan sovit från ca 22-08 varje natt sen hon var 2 månader. På dagen har hon sovit 30-40mins powernapar varannan timma, då en av powernaparna alltid är ca 1½ timma lång osckå. Och det har funkat jättebra, hon har blivit lite gnällig på kvällen om hon varit vaken länge då men inget annat. Nappen har alltid dugit och matningarna gått utan problem (får mest ersättning/ammar för mysandets skull mest) 

Nu helt plötsligt så vägrar hon nästan nappen, hon sätter händerna för munnen och trycker bort den samtidigt som hon spottar och biter ihop mun. Hon är såååå gnällig, (mornarna går dock bra) så länge man inte pillar henne på tandköttet, som är det bästa hon vet nu. :) Hon somnar olika varje kväll, men har blivit kring 23 och endast med bröstet annars går det knappt och vaknar  upp flera gånger per natt så man får ge henne nappen (det går som tur är när hon är halvsovandes) Sen vill hon upp kring 5-6 på morgonen och ligga och amma, då amning/sover vi till ca 8-9. Hon sover nån powernap, men nu sover hon gärna 4 timmar mitt på dagen också, får hon inte sova så länge så gallskriker hon bara för att hon är för trött. Självklart påverkar dagsömnen, nattsömnen, men jag kan ju inte tvinga henne att vara vaken? Sen maten puttar hon bara bort flaskan och är inte alls intresserad, fast hon får i sig det hon behöver men hon är inte alls lika matglad som vanligt. 

 

Vad händer? Är dom så i den här åldern? Eller är det tänderna som bråkar? Hon är frisk i övrigt och en riktig liten glad skit :))))

8 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  tuffani

  5 tuffani

  Fick hon bestämma skulle hon nog sova hela dagen verkar det som.. Är det så till och från? 

 • 2

  catja

  5 catja

  Ella har ett bra jävla starkt humör, hon e snart 4.5månader. Hon e väldigt bestämd redan, gnäll o skrikattacker händer någon gång då o då. Men jag börjar redan visa henne att de e ja som bestämmer så gott de går :P hon har nyss börjat sova hela nätter, Ella har aldrig ammat då mitt aldrig rätt igång. Hon har varit rätt duktig på nätter sen hon kom till världen, men vi får se hur länge de varar, hoppas länge till. Men annars en glad skit hela tiden :) hon vilar oftast 20min två timmar efter varje mål, inga långa sovstunder här inte.
 • 3

  pygmepuff

  5 pygmepuff

  det låter som att det kommer tänder tycker jag :)

 • 4

  keeya

  5 keeya

  Vid den åldern kommer de in i en utvecklingsfas. Då blir det jobbigt för dem. Tycker det låter precis som det och om det också ärvtänder på gång så blir det lite extra jobbigt. Så var det med sonen men nu har set lugnat ner sig här. Dottern hade också lite jobbigt men inte lika mycket som sonen.
 • 5

  jassi86

  2 jassi86

  Fas och tänder tror jag
 • Min e likadan, blir 3månader på söndag. D som brukar funka för mig när jag bytat blöja, kollat om hon e hungrig eller vill "sova" i mina armar är att bara lägga henne någonstans o "nonchalera" henne konstigt nog verkar hon tycka om d.. funkar inte d heller brukar jag linda in henne i en filt så hon inte får ut händerna och värmer henne hos mig.. när hon blivit lugn o nästan sömnig provar jag igen om hon e hungrig vilket hon oftast är men hon tar nästan aldrig flaskan när hon e gnällig, verkar som att hon e sur över något så måste först få henne lugn innan jag provar en gång till..så nej gång betyder inte nej på riktigt, provar man inte så sover hon en liten stund bara o vaknar gnällig igen.. hoppas något av d funkar och även om hon vill sova på dagen så försök hitta på något ändå.. när min e omöjlig sätter jag mig i balkongen då där e lite kyligare så hon piggnar till eller så badar jag henne, lycka till :D

 • 7

  catja

  5 catja

  JA så gör jag med, hon tar ej flaskan då hon egentligen e hungrig pga hon e gnällig, lindar in henne så hon e kommer loss, då sommar hon till sist de er många om o men sen vill hon ha flaskan direkt när hon vilat några minuter ;)
 • BARA FÖR D så fick jag världens gaphals igår kväll och idag på morgonen, hade inte klarat d igår utan mannen så pass skrikig var hon, provade allt, till sist satte jag in termometer u rumpan för o kolla om hon hade temp, tog den 2ggr direkt efter varandra, efter några sekunder gjorde hon nr 2 och d visade sig att hon var hård i magen, stackars liten,. varit o köpt plommonpuré fr 4månader, hoppas att d ska hjälpa

  Förresten en sak till som brukar funka och som faktiskt är det första jag provar dom flesta ggr är att låta hennes ben vara böjda(hmm i position som när man föder barn) håller i knäna, trycker upp, från kanterna och innåt och håller d så i några sekunder, hon håller andan/andas ut/krystar när jag gör detta men hon har ingen som helst obehag av de då hon oftast verkar lättad redan när jag börjar med det, för mig har det aldrig funkat med att bara trycka benen mot magen och hålla så i några sek. Både gaser och nr2 släpps ut av det jag gör och om inte direkt så rör det iaf om lite i dom små tarmarna och bebis slipper obehaget.. 

  Hoppas det blivit bättre för dig :)