Emelie_s

3 Emelie_s

1556 visningar

Hosta nattetid

Hej! Hur kommer det sig att min dotter på 2 år varje kväll vid läggning får slemhosta? Hon kan alltså hosta tills hon kräks. Hon hostar inte under dagen utan enbart när hon somnar eller har somnat. Vid läggning får hon en flaska mjölk. Kan det vara boven trots att hon dricker mjölk på dagen utan att hosta? Tack på förhand.
4 Svar (äldsta svaret först)
  • Hur länge har det varit såhär? Det första du bör göra är att skippa mjölken på kvällen. Mjölk gör att man blir slemmigare. Sen tänker jag astma som kan vara infektions- eller allergiutlöst. Det är vanligt bland barn och de växer ofta ifrån det. Men sök läkare för det, så får de undersöka henne.
  • Allergi? Något i sovrummet som hon inte tål. Jag får så i vissa miljöer som tex innehåller damm eller andra allerger jag inte tål
  • 3

    Mille87

    5 Mille87

    Min sambo har astma och hans besvär är värst på kvällen. Det är inte så konstigt egentligen, för på dagen är man ute och rör på sej och andas frisk luft. På kvällen ligger man stilla under ett täcke och då är luften varmare. Det behöver inte vara astma iofs, men hade jag varit du hade jag nog ringt och pratat med bvc. Hon har inte varit förkyld eller så? Då kan man också ha ökade besvär på just kvällen och natten när man ligger ner.

  • Båda mina barn har astma men har aldrig visat sådana symtom visat hostar man mer när man ligger ner men då är de mer jämt över hela natten i de perioder de är som värst. Men alla är ju olika... Ring Bvc