lillipopp

4 lillipopp

1395 visningar

hör inte riktigt hit men...

Jag vet inte vart jag ska vända mig. Pratar jag med pappan blir det bara fel. Idag när jag skjutsade min 13-åring till skolan tappade han en tändare i sätet. Frågade naturligt vis vad han hade den till och han svarade att han fått den av en av tjejerna i klassen som röker. Han lämnade den i bilen och lovade att han inte röker... Men, jag har ju själv varit 13 och vet hur lätt det är att lura föräldrar med löften. Mina funderingar är : vad är det för tecken jag ska kolla efter och hur mycket får/kan jag rota utan att kränka honom?
4 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  morsan91

  5 morsan91

  Som du säg, man ha själv varit ung. Ha du känt att han luktar rök? Misstänker du starkt att han kan vara en sån som "inte bryr sig"? Tänkte att testa ha vi alla gjort å de anser då jag är ok. En gång men inte mer. Han är så pass gammal att jag tycker du kan ta ett samtal med han om sånt :)
 • 2

  Angel.L

  5 Angel.L

  13 år, då har han precis börjat sjuan va? det omtalade högstadiet.... Många saker händer ju då pga grupptryck osv. och rädslan över att vara den som blir utanför ökar. det kan mycket väl vara så att han bara provat eller att  det är "tufft" att gå med tändaren på sig. i viket fall som hällst så skulle jag tagit mig ett snack med han. vilka undanflykter han änn kommer med så är man ju som mamma inte helt bakom flötet. jag tror det enda man kan göra är att försöka ha en öppen dialog med sitt barn! att  upplysa om sådant smo barn och ungdommar inte tänker på, då dom saknar konsekvens tänk.

   

  Jag har ingen tånnåring själv ennu. men jag kommer väl ihåg när jag började högstadiet. (Vilket inte var så längesen) men när mina barn blir så stora så kommer jag försöka ha en så öppen dialog som möjligt med dom!

 • Argumentet "testat har vi alla gjort" tycker jag inte funkar faktiskt nej testat har inte alla gjort. En tändare måste inte betyda att han röker utan han kanske tycker det är coolt
 • 4

  lillipopp

  4 lillipopp

  Tack för svaren. Hittade honom rökande runt hörnet i söndags och har haft en jätte diskussion om detta som slutade med att pappa och som duschade sina cigg och har nu håll upp sen dess.