liinabeax

0 liinabeax

2027 visningar

hm, börjar bli lite fundersam vecka 33

Hej

Börjar bli lite fundersam på om nånting är på gång eller inte.
Kan börja me att säga att jag är i v33+4 idag.
Sen i tisdags har jag haft ont typ där benen sitter fast, på sidorna om underlivet typ. Väldigt svårt att förklara. Nu har de tillkommit smärta i nedre delen av ryggen som kommer och går, molande värk i nedre delen av magen (precis som mensvärk) och den blir ibland starkare och magen blir hård men inte riktigt som en ordentlig sammandragning (iaf inte som dom tidigare jag har haft). Jag har också lite molande värk i höfterna.

Bebisen rör sig väldigt mkt, mer än vad han har gjort tidigare vilket är lite konstigt då han borde ha väldigt mkt mindre plats. Sist jag var hos barnmorskan (en vecka sen) så hade han huvudet neråt precis som jag misstänkt i nån vecka. Jag har behövt gå på toa väldigt ofta och gjort nummer 2 flera gånger om dagen (tidigare har jag behövt de kanske varannan dag). Senaste två tre dagarna har jag haft huvudvärk som kommer och går och lite yrsel. Känner mig tröttare än vanligt. När jag känner att jag behöve gå på toa och kissa så kommer de knappt ingenting men jag sitter kvar en stund iaf och efter en stund kommer de lite lite då och då men jag kan inte avgöra om de är kiss eller inte, kan inte heller se på vattnet för de är genomskinligt som vanligt. Jag har misstänkt att jag har läkt vatten i några veckor men mitt luktsinne är helt åt helvete så känner inte speciellt mycket. Jag känner mig konstant blöt men inte så att de rinner så vet inte om de är vatten eller flytningar.

De här är mitt första barn och självklart blir jag orolig om nånting känns annorlunda, sen börjar jag bli väldigt otålig så det kan mycket väl vara så att jag letar symptom.
Kan tillägga att min mamma, min mormor och min bror har alla fått missfall i slutet på graviditeten (v30-v40) och det gör mig ännu mer orolig. De har inte funnits nån orsak till att barnet har dött.

Jag har tagit det väldigt lugnt dom senaste veckorna, slappat för det mesta så de är inte för att jag är stressad eller nåt sånt.

23 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  Sandrew

  4 Sandrew

  Du måste kolla upp det där.

  Jag fick en kontroll då jag trodde mitt fostervatten läckte i v36, de måste se så det fylls på ordentligt igen!

  Symptomen annars e som det var för mej några dar innan lilltjejen ville komma ut.

  Lycka till!

 • 2

  Lucky Me

  3 Lucky Me

  Beklagar verkligen missfallen i din familj, extra jobbigt när det händer så pass sent i graviditeten också. Men vad gäller dina symptom: Kontakta din bm eller sjukhus och se vad de säger. Det är bättre att ta det säkra före det osäkra och skulle bebisen vara på g så är det ju lite tidigt. Lycka till och hoppas allting är väl! 

 • 3

  Qgkkra

  0 Qgkkra (gäst)

  ivermectin 3mg tablet - ivermectin 0.5% can you buy stromectol over the counter