Annlie

5 Annlie

1304 visningar

Hjälp/tips med nattningen. vecka 21

Jag behöver verkligen alla tips jag kan få nu. Jag har en son som inte tycker om att sova. Han har aldrig sovit en hel natt än och han är snart 19 månader. På kvällen har han från vid 1 år somnat med flaskan i sin säng där ena sidan av spjälsängen är borttagen. Jag eller pappan har suttit på golvet breve och klappat, kliat och sjungit I en månad har vi nu gett flaskan i soffan vid halv 8 samtidigt som vi läst lite böcker. Borstat tänder gått på pottan och sen på med blöja och pyjamas och sen sova. Vi sitter breve och sjunger lite och klappar och kliar. Det tar minst 1 timme och kan ta upp till 2 timmar. Med tanke på att han alltid vaknar innan 24 första gången av alla gånger hinner man inte ens ta det lugnt innan man måste börja om igen. Snälla jag vill att han kan somna och somna om lättare innan bebis tittar fram. Tack!
6 Svar (äldsta svaret först)
 • Kanske sluta klappa och klia som ett första steg? Bara sitta bredvid. Sen flytta stolen längre och längre bort varje kväll och sen inte gå in så fort han gnyr eller gråter- han kanske löser det själv? Om inte annat så lär han sig till slut. Vad gör ni när han vaknar mitt i natten?
 • 2

  Annlie

  5 Annlie

  När han vaknar på natten gör vi samma som när vi nattar han första gången. Han är helt otröstlig när han vaknar och inget kan få han att bli lugn. Han blir lugn efter ca 10 min och då kan vi få han att somna om. Klappa klia ocj sjunga
 • Han behöver nog bara lära sig somna själv. Då kan han också somna om själv om han vaknar på natten. Gör som föregående skriver och ta det successivt. Var där, men ha ingen kroppskontakt och prata inte efter att ni pussat godnatt och släckt lampan (om han inte går ur sängen, då ni bara lyfter tillbaka). Sluta klia och klappa och se till att era kvällsrutiner verkligen är tydliga och vid samma tid. Lite varm mjölk på kvällen kan också hjälpa sömnen. I början kommer det vara protester, men det blir bättre efter ett par kvällar :)
 • 4

  jenta

  5 jenta

  Sonen som är 2,5år får vi sitta inne hos när han ska somna, han vakna också flera gånger per natt o vi fick sitta där i timmar innan han somna igen. Men direkt lillasyster kom till världen så sov han hela nätter helt plötsligt:) men vi får fortfarande sitta inne hos han när han ska somna på kvällen men han somnar nu på 10-15min.
 • 5

  jenta

  5 jenta

  Men vi tar inte i han, vi bara sitter tysta på golvet bredvid han.
 • 6

  Annlie

  5 Annlie

  Det är så vi skulle vilja ha det. Sitta bredvid tills han somnar. Ska prova ikväll men att inte röra och inte sjunga. Tack för tipsen! :)