wantafamily

4 wantafamily

1317 visningar

hjälp, vad händer?!!?

Dottern har ALLTID somnat på typ 2minuter efter att hon lagts ner i sängen. Nu är hon 1,5år ganska precis - och bara sådär HELT plötsligt en kväll (bokstavligen) tog det stopp. Vi sa godnatt och började gå in i sovrummet som vanligt. Då börjar hon gallskrika. Jag tar ut henne igen och lugnar henne i famnen, går in igen och gallskrik igen. Jag tänder "lill-lampan" (fortfarande med henne i famn) och lägger ner henne i sängen, gallskrik igen. Mer gör jag inte den kvällen (ca 2 veckor sedan, mitten av januari). Hon somnar ute i soffan med mig strax därefter, för trött var hon.

Sedan dess har vi alltså inte fått till nattningen alls, över huvudtaget. Hon har somnat i soffan VARENDA kväll. Ibland "i tid" men oftast senare. Nån gång MYCKET senare. Hon vill inte ligga still i soffan heller, hon vill inte gå å lägga sig, men kommer ändå gående och lägger sig till slut. Till sängen vill hon icke! Inte ens om JAG ligger där inne. 

Hjälp mig, vad har hänt tror ni? Och hur ändrar vi tilbaka det igen??

3 Svar (äldsta svaret först)
  • Min erfarenhet av alla mina tre barn är att sömnen går i perioder. Alla mina somnar och sover bra, men alla har ibland perioder på någon vecka till någon månad av helt förändrade sovmönster, från ingenstans. Det som har funkat bäst här är att ta det med lugn och fortsätta med samma kvällsrutiner på samma tider, men sen följa barnet. Efter en tid har det alltid gett med sig. Det kan bero på allt ifrån tänder, utvecklingsperioder, något otäckt de sett/upplevt, separationsångest, trots eller utan någon, för oss, synbar anledning. Vi tröstar oss med att det går över. Hoppas det gör det för er också :)
  • Sömnen går upp å ner och man får hitta nya knep för att få till sömnen hos dom små. Kan inte säga så mkt mer än vad LindaMaria redan sagt.
  • Tack för era svar! Ja jag har själv tänkt att det är logiskt att fortsätta på samma sätt med allt vi gör fram till själva läggningen, och allt sånt går ju bra. Det är ju som sagt vid själva sänggåendet som det tar stopp. Så ja, vi får väl somna på det här sättet ett tag till då och hoppas på att det "går över".. :)