NovemberMaj

4 NovemberMaj

4975 visningar

Hjälp och råd om hur ja ska få min 2åring "rumsren"?!

Jag har ett jätte problem, jag har en son som bli två i november och de senaste 2 månaderna klätt av sig alla sina kläder och kissar och bajsar på sitt rum! Det sker minst en gång i veckan... Det är riktoigt jobbigt och jag vet inte vad ja ska göra! Blir galen.. Får skura rent allt, säng, golv, leksaker och bädda rent... Det är inte det roligaste när man bor i hyreslägenhet och delar tvättstugan med massa andra. Jag har prövat allt ja kan känns de som. Kläder som sitter tight, byxor med snöre i midjan som man får knyta åt, pyjamas med dragkedja som vi vänt bakofram så dragkedjan är bak, långkalsonger med body över och sen ett par skorts med snörning. Pottan va inget bra för den leker han bara med men vi sätter honom på toan en gång i timman och han kissar på toan själv. Men ändå så tar han av sig allt och gör sina behov på sitt rum.. Oftast är de när han vaknat på morgonen, innan vi hinner in till honom, när vi lagt honom för att sova middag (då ser vi alltid till att han fått gå på toa och en ny blöja) eller när vi lägger honom för kvällen.. Det börjar bli riktigt jobbigt och jag vet inte vad ja ska göra... Är de någon som kanske varit med om samma sak eller vet vad man kanske kan prova? Är lite smått desperat skulle man kunna säga!!
820 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  varginnan

  5 varginnan

  Halloj! Jag har varit med om samma sak på min 3 1/2 åring när han var ca 1 1/2 ! Han målade väggar å säng m,m med bajs och klädde av sig ! Vi testade som du med pyjamaser bak å fram osv. Tyvärr så har jag inget annat råd utan våran kille slutade till slut med det och blev först blöjfri på dagarna vid 21/2 och sen nattetid vid 3 . Han bestämde själv! Han höll på att ta av sig å målade i 2-3 mån ,,, tyvärr!!dessvärre hjälper det ju inte att skälla hårt utan berömma övertydligt när han gör rätt! Vi klappade händerna när han gick på toa osv,,, Lycka till!
 • 2

  pygmepuff

  5 pygmepuff

  oj, vad jobbigt!
  Kanske får ni gå upp lite tidigare än honom, vänta in att han vaknar eller väcka honom och gå direkt till toan. På nåt vis försöka förklara att man måste säga till om man måste på toa. :/ Knepig situation!

 • 3

  Bumbi

  5 Bumbi

  Oj!, vilken knepig situation. Förstår ju helt klart att du vill få ett slut på det direkt.

  Om ni skulle väcka honom på morgonen för att kissa och bajsa kanske? Eller så kanske en babyvakt kan hjälpa. Så att ni hör när han vaknar och tar honom då direkt till toaletten.

  Har ni provat belöningssystem med stjärnor? Varje gång han bajsar på toaletten så får han en stjärna och när han fått 3 eller 5 stjärnor så får han en liten sak.

  Annars så kanske du kan låta han hjälpa till att torka rent?

  Klappa händerna, beröm, beröm och beröm.

  Hoppas det löser sig snabbt.