wolverina

3 wolverina

9920 visningar

Hjälp... Min bebis kräks hela tiden!

Hej hopp!

Min lille pojk är en kräkbebis... Jag undrar om någon har något tips för hur man kan få honom att kräkas mindre? BVC var inte till stor hjälp, btw. Vi har försökt med det mesta vi kan tänka på!

 Han kräks efter nästan varje måltid, ibland bara lite och ibland nästan allt. Det handlar inte (alltid iaf) om att han kräks upp "överflödet". Det spelar ingen roll om han får ligga kvar i exakt samma ställning som han åt i, om man lägger honom på sida efteråt, hur försiktig man än är så kräks han ändå. Sen ibland kan man flytta runt honom och han kräks ändå inte...

Hjälper inte att rapa honom, samma där - kräks ibland ändå och ibland inte. Jag blir knäpp på det här! Vi ger honom främst ersättning, men han ammas vid typ varje måltid också. På natten i synnerhet är det jobbigt att behöva byta pyjamas på honom upp till fem gånger för att han kaskadkräkts. Virar in honom i haklappar av tyg, hushållspapper och handdukar så han ska kräkas på dem istället, men då stör vi ju honom när han lyckats somna.

Någon alls där ute med tips?

6 Svar (äldsta svaret först)
 • oj de låter jobbigt, min tjej kräks också mycket så jag brukar ta bort flaskan efter bara en liten stund så hon får rapa av sig, sen får hon äta mer.. då håller de sig kvar i magen.. :)
 • Min mamma hade problem med det med mig. Och hon träffade en barnläkare om detta och han sa att sverige är typ de ända landet där vi är så himla försiktiga med att inte ge "fast" föda. Och för vissa bebisar har magmunnen svårt att hålla tätt.

  Hans tips var att ge smak portioner redan då. Jag var 2 månader då. För de är fastare och kommer inte lika lätt upp igen. Så det gjorde min mamma och de funkade bra! Jag spydde fortfarande ibland men inte stora kaskader.

  Hoppas det var till hjälp :)
 • Alltså inte börja ge fast föda på heltid utan bara smakisar för det hjälpte till att hålla nere mjölken/ersättningen :)
 • 4

  atarinak

  5 atarinak

  Det finns en välling på recept för reflux barn som sväller i magen, som gröt, som inte kräks upp. Prata med läkare, han kan ha reflux ( osäker på stavning) eller så kanske han är mjölkallergiker.
 • 5

  wolverina

  3 wolverina

  Tack så mycket för svar :)
 • 6

  reistad

  4 reistad

  min lillkille kräkte jättemycket, vi va inne på ul med honom när han knappt va 8v och tittade om magmunnen kunde vara för trång. Vilken den inte va. Så fick reda på att han hade ruflux, så vi har en ersättning som heter Enfamil :) ring barnmottagningen så hjälper dom dig. Går han upp i vikt som han ska? För det gjorde inte våran lille..det är ju oftast då dom vill se vad som är fel. Lycka till!