rubin88

4 rubin88

1342 visningar

Hjälp!! vecka 22

Har under tre veckors tid haft ont i nedre delen av magen på nätterna när jag ligger i sängen och ska vända mig från sida till sida och gå upp och kissa, förstått enligt böcker och nätet att de kan vara ligamenten som spökar. Idag under jobbet har jag haft ont i nedre delen av magen när jag rest mig från stolar, rest mig från golvet och sträckt på mig, även lite när jag gick hem från jobbet gjorde de ont.. Ringde sjukvårdsupplysningen som tyckte jag skulle ringa förlossningen så ringde och pratade med en barnmorska som var SÅ nonchalant, lät på henne som om jag var ett litet barn och oroade mig för allt, blev riktigt irriterad då jag inte klagat på ngt under graviditeten :@ hur som helst så sa hon att jag skulle vila under kvällen bara och kanske ta en Alvedon om de behövdes. Någon som känt samma som mig och gick de över med tiden? Blir de värre ju längre man är gången? Jag förstår att de känns lite när man är gravid och att det är mkt som ändras i kroppen. Att de kan strama och klämmas lite.
7 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  Upotek

  4 Upotek

  Önskar jag kunde hitta mitt inlägg som jag postade för drygt en vecka sedan. Där skrev jag att jag varit öm i nedre delen av magen sedan två veckor tillbaka. hade svårt att vänta mig i sängen på natten och för hastiga rörelser orsakade ömhet i magen. Det var någon som då skrev att det kunde röra sig om ligamenten, men dem sitter ju inte inne i magen, utan snarare mer intill höftbenen och livmodern. Ringde min BM som sa att det var helt normalt, eftersom livmodern töjs ut och belastas av barnet. Det är med andra ord träningsvärk ungefär, vilket förvärras om du anstränger dig för mycket.  Om inte annat kan det vara "ändtarmen", äter järntabletter och är hård i magen, det kan ju också trycka på rätt rejält om det inte kommer ut så att säga haha :)

  önskar jag visste mer också.

 • 2

  rubin88

  4 rubin88

  Okej, de låter ju som exakt samma känsla! Skönt att få höra din erfarenhet utav de, låter som en vettig förklaring till smärtan, båda förklaringarna ;P
 • 3

  Miranda90

  5 Miranda90

  Jag fick så av att slarva med hur jag vände mig, då tog små muskler stryk. Håll ihop knäna när du vänder på dig.

  Men tror Upotek har en poäng också...

 • 4

  Upotek

  4 Upotek

  Jo man blir ju lite konferdersam när man knappt kan vända sig i sängen. Dock motionerar jag en hel del, kanske borde ta det lite lugnare. Hur ser din vardag ut annars? Ansträngande jobb och så?

  Har haft mitt i tre veckor nu, fortfarande inte släppt. Men bebisen där inne mår bra enligt BM och har stannar kvar inne i magen :) så antar att du inte heller behöver vara orolig.

 • 5

  rubin88

  4 rubin88

  Tack Miranda för tipset! :) Ja jag får mest ont under natten när jag vänder mig, hugger verkligen till! Jag jobbar på förskola med 1-3 åringar så det är ganska slitsamt på kroppen.. Tränar 3 gånger i veckan ungefär, Spinning, bodypump och övrig konditions träning..
 • 6

  Upotek

  4 Upotek

  Okej, försöker mest lista ut vad det kan bero på. Försöker också få klarhet i det hela :)

  Fast BM sa att det var växtvärk i och för sig, men varför har det kommit först nu kan man undra :)

  hoppas det löser sig snart i alla fall.

  kram

   

 • 7

  rubin88

  4 rubin88

  Hm, ja du.. Låter rimligt, undrar dock desamma! Ser att du gått lite längre än mig, och då antar jag att jag antingen är stor för min graviditetslängd elr att jag kommet ha ont ett tag. Ska ringa bm imorgon :) lycka till med allt och tack snälla för dina svar! : Kram