Tiger09

5 Tiger09

1276 visningar

har inte känt rörelser! ?? vecka 20

Är gravid i vecka 20 med mitt andra barn. Har kännt rörelser sedan vecka 15. Men nu har ja inte kännt någo rörelser sen igår morse. Är detta vanligt eller borde jag ta kontakt med bm. ? Kommer inte ihåg hur det var i min förra grav
8 Svar (äldsta svaret först)
 • Drick is kallt vatten o lägg dig sen ner å puffa lätt på magen. Kan ju göra så bebis blir aktiv :)
 • 2

  h-therese

  3 h-therese

  Men precis så känner jag oxå! Har känt rörelser varje dag ett par veckor, vissa dagar har jag känt nästan hela dagarna. Men igår va de jättelugnt, kände nån lite puff nån gång, å inte alls samma kurr som jag brukar ha, min sambo brukar skratta åt min mage som den låter. Vet ju inte om det är för tidigt för att man SKA känna rörelser varje dag, går in i v 20 idag.

 • Lägger sig bebisen så att den sparkar inåt är det svårt att känna, och den är ju så liten och har en massa plats, så det är fortfarande helt normalt att inte känna dagligen. Efter 26 fullgågna veckor ska man känna bebisen dagligen säger man. Men är du orolig tycker jag att du, för din skull, ska åka in till din bm och lyssna på hjärtljuden :) Men allt är säkert precis som det ska där inne.
 • 4

  Tiger09

  5 Tiger09

  Tack för era svar :) lillis i magen tycks ha gillat ärtsoppa :p fick direkt några puffar efter att vi ätit lunch med killen :)
 • 5

  jvsm

  5 jvsm

  Heh, jag kände ingenting förrän i v21 så jag skulle säga slappna av. :-) (såg just att din bebis vaknade av ärtsoppan, ha, min slåss med tarmarna - ju mer tarmarna låter ju mer sparkas det därinne, din kanske blir sådan också!) :-) 

 • 6

  Flikka23

  5 Flikka23

  Man säger väl att det är först vid v 25-26 som man ska börja känna rörelser varje dag så du behöver inte bli jätteorolig om du inte känner bebis en dag. Den har fortfarande stort utrymme att röra sig på och kanske bara låg med fötterna åt fel håll.
 • 7

  Dezzy85

  3 Dezzy85

  Hej, jag kände min första rörelse när jag var i v17.. vart helt utom mig, alltså superglad:) Men om du känner dig orolig så tycker jag att du ska ringa till din BM och prata om det. Kanske hon kan boka en tid till ett ultraljud.

   

 • 8

  lingon

  4 lingon

  Sådär blev det för mig också,  ibland så kände jag inte av henne alls på flera dagar och man blir ju sååå orolig. Men hon kom ut livs levande, nemas problemas ändå :)