JVS

2 JVS

3385 visningar

Har börjat vakna samma tid varje natt. Vad kan det vara?

Min lilltjej blir 7 månader om en vecka. När hon var drygt 5 månader så började hon sova hela natten utan att vakna (ca 12h). Hon kunde vakna ibland och surra en stund, men lät man henne vara så somnade hon om ganska snabbt. De senaste 2 veckorna har hon vaknat mellan 3 och 5 på natten varje natt. Vaknar av att hon skriker till, sen ligger hon och blundar och kastar sig fram och tillbaka med huvudet, stönar och gnäller. Hon kan ligga så i 1 till 3 timmar. Enda som hjälper är att jag efter ett tag ger henne ersättning i flaska, då är det som att hon lugnar ner sig. En gång somnade hon utan att äta.

Jag vet att hon inte vaknar för att hon är hungrig. I början trodde vi detta och började då med välling och mer mängd. Det hjälpte inte heller. Hon behöver inte mycket mat för att lugna sig utan det räcker med ca 120cl. Hon har heller aldrig gjort såhär på natten förr när hon vaknade och var hungrig. Har provat vatten men då blir hon bara arg. Känns ju så trisst att börja måsta ge henne mat igen när man vet att hon har klarat natten utan...

Jag trodde först att det var vällingen eller gröten, eventuellt NAN 2 som vi har börjat med lite smått. Men nu har jag kört med bara nan1 och burkmat i snart 3 dygn utan resultat. Hon drar ihop benen när hon sover så därför trodde vi det var magen, Men kan det vara benvärk? Tänder på G? Tycker bara det är så konstigt att det är under samma tid varje natt, innan sover hon hur bra som helst. Någon mer som varit med om liknande? Är så jobbigt att de små inte kan berätta vad som stör dem....

3 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  HannaA

  5 HannaA

  Min son vaknar istortsett samma tid varje natt, han vaknar vid mellan 4-5 varje natt och är så otroligt orolig! Det enda som får honom lugn är antingen ersättning eller famnen. Det kan vara en orolig period för henne, då hon drömmer mer och så.
 • 2

  HannaA

  5 HannaA

  Ska tillägga att min son blir 16 månader den 28e.
 • 3

  Lina82

  4 Lina82

  Som HannA skrev så är det säkert bara en orolig period med drömmar, min dotter hade samma runt den tiden. Kan också vara tänder, anledningen till att bara ersättning hjälper är för det varmt och lugnade. Går säkert över snart.