elvan91

5 elvan91

1043 visningar

Gröt.

2 frågor: Min grabb åt 2 portioner gröt nu, kan han göra det varje morgon? Eller SKA det vara 1 portion gröt bara? Han blev iaf mätt och belåten. Andra, när man blandat gröt (i mitt fall har det hänt med både havregröt och risgröt) att först är det fast och bra, men slutet av gröten (15 sista matskedarna) så är gröten vattnig?! Min son tycker inte om det vattniga så jag måste hälla i 1 1/2 slopa grötpulver. Det ska väl inte vara så? 2 portioner gröt gör jag (med lite olja i) gör jag som 2 dl vatten och 8 skopor pulver (1 portion är 3 1/2 skopor men dubbla blir 7 och så la jag ju i olja så lägger till en skopa) men ändå blir det vattnigt i botten... Nån dom vet hur msn ska göra?
3 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  AmelieM

  4 AmelieM

  Mata fortare:-). Den delar sig efter en stund. Mängdmässigt så är det väl bara bra om han blir mätt. En sak som man kan göra är att ge annat med och bara ge en portion gröt. Frukt t. ex.
 • Jag gör som AmelieM föreslår och ger frukt, fruktpuré eller kanske yoghurt om dottern inte skulle bli mätt. Det är ju kadmium och arsenik i gröten och man rekommenderar ju nu att ge från två olika tillverkare om man her gröt/välling mer än en gång per dag, så att det inte blir för mycket kemikalier. Din andra fråga - den blir vattning pga din sons saliv blandas med gröten, och saliven innehåller enzymer som påbörjar nedbrytningen av maten :)
 • 3

  pygmepuff

  5 pygmepuff

  vet inte, gör egen gröt i stället, mycket nyttigare (bvc får säga vad de vill, de tycker ju till och med att man ska ge margarin (gift) till barn, idioter)

  Testa att ha en klick osaltat smör i istället för olja. Mättar bättre och är nyttigare