enliten

4 enliten

1279 visningar

Grekland med små barn, massa tips tack!

Åker till Kos i Grekland i juli. Den minsta kommer vara ca sex och en halv månad gammal och den äldsta tre och ett halvt år gammal. Det blir första gången vi både flyger och åker utomlands med dom så behöver alla tips som kan tänkas, både före och under resan och på plats i Grekland. Planet går 06:45 på morgonen. Vi kommer ha med en vagn som främst är till bebis men som även stora kan låna. Tar även med bärsele till bebis. Tycker det är svårast med bebisen eftersom han behöver så mycket mer saker. Han ammar men har börjat äta lite smakportioner här och där. Hur mycket mat behöver en sex och en halv månaders bebis? Och hur mycket vatten ska man ge när vi är där nere? Alla tips är välkomna, oavsett om det gäller packning, matning, bad eller något annat!
2 Svar (äldsta svaret först)
  • En så liten bebis behöver bara amningen. Det är först vid 8 månaders ålder de behöver ha lite mer riktig mat och man kan ge en måltid per dag utöver amningen. Så amma på och ge lite smakportioner bara. Amma i första hand om bebisen är törstig. Vatten behövs i regel inte då :)
  • Va skönt o komma iväg på resa. :) Vi har rest en hel del med våra pojkar. Ett tips jag kan rekommendera är att ta med leksaker, padda eller annat pyssel som barnen kan ha på planet. :)