bella.n.s

5 bella.n.s

9307 visningar

gravid och gå ner i vikt? vecka 24

Sjukt dum fråga kanske då jag vet om att man absolut inte får banta under graviditeten. Men sedan jag var hos BM sist (5 veckor sedan) så har jag lyckats på något sätt att lägga på mig hela 9 kilo. Helt ofattbart. Har fått ett litet begär efter choklad med helnöt och kan äta en hel 200 g kaka på en dag om det finns. Jag har bestämt mig för att inte köpa hem choklad i någon form och istället satsa på goda nyttiga frukter. Men vill inte komma till BM och ha gått upp 10 kilo. Jag har problem med foglossningar och klarar inte av att röra mig allt för mycket utan ska testa lite lugn simning i veckan och se om det går. Frågan är då, vad ska jag höra egentligen? Är mina nya beslut bra eller bör jag göra något annat? Är jätte dålig på att äta vid rätt tidpunkt och sånt utan äter då jag är hungrig typ.
1519 Svar (äldsta svaret först)
 • Tycker du gör rätt i att skippa chokladen och börja simma istället.. och äta mer frukt och grönt. Det betyder inte att du bantar, bara att du blir mer hälsosam. :-)

 • 2

  Maddox

  5 Maddox

  Ät vid samma tidpunkt varje dag och skippa sötsakerna :) jag har skippat socker helt och använder ist honung som sötningsmedel, jättegott! Grapefrukt är bra om man samlar på sig vatten, likaså att skippa saltet.
  Simning är riktigt bra under graviditeten, speciellt om man har foglossning. Likaså är det bra att cykla om man har foglossning, jag menar nu inte att du ska hoppa på cyklen och sticka ut och cykla nu, men ifall du har tillgång till en motionscykel så är det bra att cykla om du vill :)

 • 3

  jvsm

  5 jvsm

  Choklad är ju inte så bra under graviditet (innehåller bland annat saker som gör att upptaget av andra näringsämnen minskar), att röra sig, äta lite men ofta och försöka få i sig ganska mycket frukt och grönt är det bästa du kan göra.