emja62047

0 emja62047

9200 visningar

Gravid och deprimerad vecka 11

Hej, jag är snart 22år och väntar mitt första barn, jag och min sambo lever ett bra liv och älskar verkligen varandra. De första veckorna efter jag fick reda på att jag bar gravid så var kag så vimla lycklig. Men nu är jag bara ledsen, gråter hela tiden, tjurig, orkeslös och har tankar och handlingar som jag inte känner igen alls i mig själv. Jag är behandlad för depression sedan ett år tillbaka men sen jag blev gravid har saker och ting bara blivit värre. Jag behöver hjälp, vad ska jag göra, är jag ensam om detta?
1617 Svar (äldsta svaret först)
 • Nä du är inte ensam. Jag går själv på antidepressiva sen ett år tillbaka. Och jag var oxå lycklig till en början med men sen kom tankar, hamnat i en graviditets depretion och det är rätt så vanligt sa min BM. Så prata med sin bm så hjälper hon dig. Sen fins det bra kuratorer på kk de kan man oxå ta kontakt med. En sak ska du tänka på gör inget förhastat beslut för din kropp st fylld med hormoner som får en att tänka o agera olika.
 • 2

  miseree

  3 miseree

  Du är inte ensam! Har mått dåligt under båda mina graviditeter(just nu), för mig triggade det igång annat underliggande hos mig men det behöver inte vara så. Be om att få träffa mödravårdens läkare och se vad hon säger/kan erbjuda. Kanske har de kurator där eller om du behöver annan hjälp.

  Lycka till!

 • 3

  Lilla Bus

  5 Lilla Bus

  Jag tror att vara orkeslös vilket man blir i början hjälper till rejält på hmöret det är så mycket man vill och orka samt att det är en stor omsällning i kroppen. Det vankas stora ansvar åt taganden och allt är ett stort undermedvetet frågetecken än så länge men var lugn du hinner gå igenom med dig själv och bjud gärna in din älskling i tankarna hur du vill vara som mamma och pappa till barnet ni väntar för allt vi fått från våra föräldrar tror inte ja vi vill föra över på våra barn och det gör ätt är om man  går igenom det med sig själv under grav. Ta det bara lugnt några veckor det kommer bättre dagar då det känns lättare att vänta barn och det vänds till något possitivt. Ta väl hand om dig.