Alicia

0 Alicia (gäst)

573 visningar

Gravid med en pappa som inte är redo! Hjälp mig! vecka 3

Jag är just nu 17 år. Jag går första året på gymnasiet och för 5 dagar sedan fick jag veta att jag är gravid. Jag hade samlag med en kille som är två år äldre, utan kondom trots att jag sa nej flera gånger. (Har redan valt att inte anmäla så jag vill inte ha några kommentarer om det). Han var/är en hyfsat nära vän till mig som jag känt väldigt länge. 

Allt är kaos och nu står jag här med ett stort val som kommer att förändra mitt liv. Jag vill väldigt gärna behålla min lilla ängel, trots de svåra omständigheterna, vet om att jag har ekonomin, bostad, stöd och en stor kärlek att ge. Men jag har pratat med pappan, han kan erkänna själv att han inte är mogen och redo. Han vill att jag gör abort även fast det verkar som ett känsligt ämne för honom med. Våran plan (om jag beslutar att behålla) är att jag tar ensam vårdnad på barnet och att han träffar det några gånger i månaden. 

Jag vill att min älskade unge ska få den tryggaste uppväxten, men hur blir det då pappan endast träffar barnet några gånger i månaden? Hur ska jag lösa allt? Kommer min ängel att få en otrygg uppväxt med endast sin mor vid sin sida?

Allt praktiskt så som skola, ekonomi och bostad är redan löst, men den blivande relationen till barnets far är fortfarande ett stort frågetecken. Jag vill så gärna behålla då jag redan nu känner en extremt stor kärlek till detta barn och är 100% redo att förändra mitt liv totalt. Jag är mycket väl medveten om att det kommer bli tufft som ensamstående, men jag vill inte välja bort det för något annat på denna jord.

Snälla hjälp mig att komma på en lösning så att jag kan ta ett beslut. Klockan tickar och mitt älskade lilla barn växer.... 

2 Svar (äldsta svaret först)
  • 2

    Emma

    0 Emma (gäst)

    Om det hade varit jag så hade jag gjort abort. Jag va 19 år när jag gjorde abort och jag ångrar det inte en sekund. Idiot till "pappa." Mitt liv hade varit sjukt trasigt nu om jag hade behållit det. Idag bor jag med min älskade sambo i en fin villa, jobb jag trivs med och vår första lilla bebis på väg. 32 år och ångrar ingenting.