SandraB

3 SandraB

2830 visningar

god ekonomi?

Hej !

Jag har bara funderat lite vad som är gränsen för att ha en bra/dålig ekonomi.

Jag och min sambo bor i hus och vår boendekostnad ligger på allt mellan 3500-4500 i månaden(el,vatten,lån osv) sedan är det väldigt olika vad våra totala räkningar hamnar på. Min sambo är fast anställd och får ut ungefär 16500 i månaden efter skatt och jag studerar samt har ett extra jobb som ger ungefär 2500 varje månad. Jag har varken lån/bidrag från csn.

Vi har en dotter på 1 år och en till påväg och det som gör mest att jag funderar är att många säger att man bör ha en bra ekonomi innan man väljer att skaffa barn o då funderar jag på om vi är själviska som skaffar 2 st och har vår ekonomi.

Då tycker jag inte att vi har det knapert på något sätt,eller det är klart vi måste tänka på vad vi lägger pengarna på men inte så att vi inte kan unna oss några nöjen/shopping osv.

Vad tycker ni är god ekonomi?

8 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  FridaJT88

  5 FridaJT88

  Anser ni att ni klarar er på det så är det ju inte ett problem :)) jag vet inte vad jag anser som god ekonomi..
 • 2

  marieposa

  4 marieposa

  Jag tänker att "god ekonomi" är när Man klarar sig utan att tänka på varenda liten sak man köper. Alltså att ha råd att bo, äta och leva ett okej liv, utan att vända varje krona. Sen om man har en lön på 50.000 eller 15.000 tycker jag är ointressant för det beror ju på HUR man lever med, ni har ju en väldigt låg boendekostnad exempelvis.. :) så länge ni känner ni kan ge era barn det de behöver tycker jag ni ska va nöjda :) livet är dessutom såååååå mycket mer än pengar - kärlek, respekt, engagemang.... Lycka till med er familj!!! :)
 • 3

  juliet

  3 juliet

  det är nog en fråga till hur god man är på att hålla i pengar det är så individuellt men jag skulle leva gott på era pengar som är bra på att hålla i pengar.

 • 4

  Teilani

  2 Teilani

  En god ekonomi börjar med att det finns nån slags fast inkomst, och den fortsätter med att man anpassar sig efter den inkomsten så att man inte går back varje månad. Utöver det är det bra om det finns lite utrymme att lägga undan pengar om nåt oförutsett skulle hända. Tycker ni verkar ha bra koll på eran ekonomi :)
 • 5

  SandraB

  3 SandraB

  Tack för era svar!

  Jo jag tycker att vi klarar oss bra som vi har det och vi kan ge vår dotter allt det hon behöver o lite till. Men när jag läst på diverse forum och läser de som har sammanlagt in kring 30.000:- i månaden o tycker att de ligger precis på gränsen till att klara sig med alla utgifter som 2 barnsföräldrar blir jag orolig att vi tagit oss vatten över huvudet.

  Jag tycker inte det egentligen men då är ju våran dotter i den åldern att hon inte är så värst dyr i drift och det verkar ju bli dyrare med åldern.

  Ingen som har något bra tips om hur de lägger upp sin ekonomi?

  Jag skulle exempelvis kunna lägga undan mer pengar än vad vi gör idag men vad är en rimlig budget för 2 barns familj?

 • 6

  Danielnog

  0 Danielnog (gäst)

  http://interpharm.pro/# licensed canadian pharmacies best online pharmacy - interpharm.pro They ensure global standards in every pill.
 • 7

  Williamavals

  0 Williamavals (gäst)

  http://onlineapotheke.tech/# online apotheke gГјnstig online apotheke deutschland
 • 8

  Williamavals

  0 Williamavals (gäst)

  http://onlineapotheke.tech/# gГјnstige online apotheke п»їonline apotheke