almqvist

5 almqvist

12633 visningar

Gick ni ner mycket efter förlossningen? vecka 36

Jag har gått upp 18 kilo nu, och jag börjar faktiskt må dåligt över det. Kan inte ha ett enda par av mina mammabyxor och känns inte lönt att köpa nya när det bara är 4 veckor kvar. Jag kan inte ha trosorna, alla bhar sitter för hårt, tröjor får jag använda sambons. Innan jag blev gravid var jag väldigt smal och tränade, åt hälsosamt och tryckte aldrig i mig massa onyttigt. Men när jag blev gravid gjorde jag tvärtom! Jag vet att man går upp så mycket som man behöver, och som man ska kunna ta av när man ammar, men det känns inte som jag kommer gå ner :/ Hur fort gick ni ner efter förlossningen när ni ammade!? Jag har tänkt börja tänka lite mer på vad jag stoppar i mig, och jag kommer börja motionera med promenader såfort jag orkar. Så jag hoppas innerligt att jag slipper känna mig fet efter förlossningen.. 

26 Svar (äldsta svaret först)
 • Jag ammade dock inte... Men 1 vecka efter förlossningen hade jag gått ner 10kg, och gick upp 15 totalt.. och hade gått ner allt när grabben var 4 veckor... :D

 • Jag är i normala fall vältränad, vägde 58-60 i bäst form och 174 lång. Jag blev precis som du beskriver i kosthållningen och jag gick upp 24 pannor. De sista veckorna vågade jag inte väga mig längre och var väldigt orolig för att inte kunna gå ner. Dagen efter förlossningen var jag 10kg lättare, tänk på all vätska, bebisen, moderkakan och vatten som försvinner! Efter tre månader hade jag tappat 6 kg till och det sista var lite småtrögt, å andra sidan behövde jag de kroppsresurserna för att kunna bygga till mig lite igen. Man brukar säga nio månader upp och nio månader ner igen. För mig tog det ett år. Kolla upp Olga Rönnberg och gör absolut inga situps som första träning!
 • 3

  almqvist

  5 almqvist

  Jo, vet att själva magen väger runt 8 kilo, och vätska har jag en hel del.. ömmar i hela kroppen. Men är ändå livrädd eftersom mina höfter blivit ca 15 cm bredare.. har storlek 25 i mina jeans, och vill ju gärna komma i dom. Och så har jag så stora bröst, och jag HATAR det! Men jag hoppas jag har lika tur som er att gå ner mycket fort =) 

 • 4

  pygmepuff

  5 pygmepuff

  gick upp totalt 20 kg. Hade hoppats på att det var mkt vätska, men tappade bara 5 kg efter förlossningen, varav 3,3 var bebisen.
  Alla sa att man ammar bort kilona. Vilket bara var ren och skär lögn. Gick inte ner ett skit förens jag la om kosten. Då gick jag ner 15 kg på 2 månader och var back on track igen :) Behövde inte ens motionera. Vilket jag ändå inte kunde eftersom jag blivit snittad.
  Äter samma kost fortfarande och har hittils i denna graviditet bara gått upp 3 kg motsvarande 10 kg samma vecka förra gången :)

 • 5

  HannaA

  5 HannaA

  Jag gick upp ca 14-15 kg, dagen efter fl hade jag gått ner 11 kg, efter 4 veckor var jag nere på startvikt. Men trots att vikten var nere på startvikten så ser ju inte kroppen riktigt ut som innan. Så stirra dig inte bara blind på det sen, utan försök snarare att få din kropp så du blir nöjd isåfall :)
 • De ända jag gjorde var att gå promenader..  =) Dagligen...:)

 • 7

  almqvist

  5 almqvist

  Ja alla säger att man går ner av att amma.. men det känns inte så. Jag har tänkt börja lite smått med LCHF nu, så min kropp hinner vänja sig vid det tills jag börjar amma.. inte strikt utan bara vara försiktig och sluta HELT med sötsaker och frukt!!

  Nej jag kommer nog inte få tillbaka min kroppsform, men det gör inte så mycket, att rumpan är lite större är faktiskt lite positivt, men just armarna och brösten mår jag skit över. Eftersom jag varit lite rund innan jag började träna och vara sund så är det jobbigt att vara tjock igen.. Man mår ju SÅ mycket bättre av att känna sig smal och pigg!

 • alla kvinnorna i min familj har gått upp mycket under graviditeten och mjölken kommer ju från fettet vi bär. jag gick upp till 103 över 20 kg alltså men gick ner det utan att amma. tränade efter ett halvår. det enda jag märkte när jag tränade var att jag inte ville hoppa mer. vad nu det har med saken att göra men kg försvinner på ett eller annat sätt för dom hör inte till kroppens normala stadie.

 • Jag gick upp 40kilo (!) när jag vänta min första. Blev gravid 3-4 månader senare och då hade jag gått ner 30 av dom och det utan amning, träning eller ändring i kosten. Det bara rann av. Nu har jag fått tre barn på tre år med kraftiga viktuppgångar varje gång och ligger bara 7 kilo över startvikten med nummer 1 och då är ändå minstingen knappt 6 månader och jag tränar ingenting. Så försök att inte tänka så mkt på det. Låt det ta sin tid
 • 10

  Lovelove

  3 Lovelove

  Gick upp 8 kilo och dem var borta när 7 dagar efter förlossningen! (Vägde mig först då)
 • 11

  Micho

  4 Micho

  Jag gick upp ca 10 kg under mina 2 förra graviditeter och gick ner allt när jag vägde mig dagen efter förlossningen!
 • Jag har en bild i i min dagbok, där har ja min kropp efter 2barn och utan träning :)Ammade ej länge då mjälken tog slut :) Det ordnar seg:) ett barn på snart 4år o ett på 8 mån:) Kolla gärna o komentera, det ordnar seg :))
 • de hänger ju inte på om man ammar eller ej hur snabbt man blir av med gravidkilona efter förlossningen.. MEN du förbränner runt 500 kalorier mer om dagen ifall du ammar som säkert gör att kilona kan rasa snabbare av en pga det. men beror ju helt på kroppen också, är ju olika för alla!

 • 14

  jenny88

  5 jenny88

  Va inte orolig för vikten det ordnar sig :) men ja förstår dig! Kände med så förra gången då ja vägde 50 innan graviditeten och 70 på sista bm besöket! Efter förlossningen va vi kvar 1 v på sjukhus å när ja kom hem vägde ja 56, ytterligare några veckor efter vägde ja 50 igen :) ska bli kul å se om ja har lika tur denna gången ;)
 • 15

  LindaMaria

  5 LindaMaria

  Jag har gått ner alla kilona båda gångerna (yngsta är 4 månader). Helammar dock, och med en bra kost (tallriksmodellen) så gör det att man lättre tappar vikt på det kräver så mycket extraenergi :) Och sen dagliga promenader på det. Du går ner, oroa dig inte. Strunta i skräpmaten och promenera med vagnen så löser det sig :) Men jag känner igen den där paniken på slutet ;)
 • 16

  baby87

  5 baby87

  Jag gick ner alla kilon plus lite till med första barnet. Vägde då 83 kg när hon föddes. Med sonen vägde jag 92 kg på slutet, blev enorm och var livrädd att få behålla massor men tappade 20 kg på bb haha! Sen försvann resten inom loppet av 6 månader och nu, snart två år senare väger jag mindre än innan jag blev gravid!! Men nu är nr tre på gång, v 5 nu och får väl se hur stor jag blir denna gång ;)
 • 17

  Tebbo

  7 Tebbo

  Jag gick upp 12 kg under graviditeten och en vecka efter förlossningen hade jag gått ner allt, första ggn jag vägde mig. Nu är våran dotter ca 4,5 månad och jag har gått ner totalt ca 22 kg, har inte gjort något alls för att gå ner.:)
 • 18

  Jonna81

  4 Jonna81

  Känner igen mig i dig. E i samma sits. E i v 32 nu å gått upp 13kg. Men sen hade jag gått upp 10 kg innan jag blev gravid pga att jag sålde min häst å då satte kg sig fast istället. Så e just nu minst 20-25 kg från min "trivselvikt". Å då e inte graviditeten över än. Har tänkt amma om jag kan. Hoppas verkligen att jag kommer gå ner MINST till min startvikt efteråt å gärna lite till, så känns skönt å läsa om er andra här oxå å hoppas att det gäller mig oxå :)
 • 19

  almqvist

  5 almqvist

  Åh jag får massa hopp nu när ni skriver att ni gått ner!! Det var det jag behövde! Tack för era svar!!
 • Jag gick upp över 30 kilo och dom försvann nästan direkt
 • 21

  Smurfan90

  5 Smurfan90

  Gick upp 6 kilo med mina ( tvillingar) gick ner typ 12 kilo . Testade mina jeans ( som jag hade innan jag blev gravid) 8 dagar efter förlossning o dom va så stora att jag fick köpa mindre byxor..
 • 22

  Bino89

  5 Bino89

  Jag gick upp 13 kg när jag var gravid (var sjukt lycklig) Men nu 2 månader efter fl så har jag gått ner 15 kg och fortsätter ner :( ( underviktig sen tidigare)
 • Jag gick upp øver 20 kilo, men jag fick mina 2 barn vældigt tætt, och sliter dærfør med løs hud.. :( men det ær kanske 10 kg kvar till min startvikt innan jag blev gravid. Pojken ær 12 veckor, men jag ammar dock inte...
 • 24

  PoppeLiten

  5 PoppeLiten

  Gick upp 28 kg under graviditeten och har gått ner 33 kg efter förlossningen :)
 • 25

  crikee

  4 crikee

  Gick upp 19 kg. På en vecka hade jag gått ner 12 kg. Nu en månad senare har jag gått ner 15 kg.
 • 26

  josefin91

  5 josefin91

  Jag gick upp 35 kg. Tio kilo var borta innan vi kom hem från bb, sen var alla resterande 25 borta på fyra månader(ammade inte)