PaulineK

5 PaulineK

2353 visningar

Ger snart upp amningen..hjälp!

Håller på att bli tokig på den här jäkla amningen och nån gång varje dag vill jag bara ge upp skiten.. Egentligen vill jag fortsätta amma, jag har mjölk, inte det som är problemet, det är att vi inte får till det riktigt bra. Vi har kämpat med det sen dag 1 och nu är hon två månader och fortfarande så är det otorligt struligt. Vissa gånger går det jättebra och då är det så himla mysigt att amma men nu har vi kommit till punkten där det är mer negativt än positivt kring amningen och det funkar ju inte. Dessutom ligger vi nästan alltid ner och ammar då hon sväljer så mycket luft när vi sitter och jag har svårt att få till ett bra grepp.. 

Så snälla ge mig lite pepp till att fortsätta! Vill ju det innerst inne.. Och om nån har tips på hur man kan underlätta vore det guld värt annars räcker lite pepp gott och väl! 

9 Svar (äldsta svaret först)
 • Har du testat amningskudde? Det tyckte jag var guldvärt.
 • 2

  Hannis

  5 Hannis

  Förstår dig massor. Jag hade upp & ned dagar, vissar dagar ville jag bara ge upp & fortsätta med flaska istället. Prata gärna med din BVC sköterska som kan ge dig råd & tips. Om inte annars fråga någon du känner ammat flera barn.

  Om jag förstår rätt så tycker du det är jobbigt med själva ammandet inte att du har slut mjölk. Mitt tips är som föregående använd ammningskudde, bulla upp med massor med kuddar kring dig. Testa dig fram till den ställningen som passar er. Jag ammade från sidan vilket gick jätte bra i början, men sen när hon var kring 5-6 veckor blev hon svårare att hålla så. Om hon är lite nyfiken så kanske det hjälper med en filt över andsiktet. Stäng gärna in er om du blir stressad.

  Jag gav upp ammningen i v.7 just för att jag hade haft såna sår & blodbildningar kring vårtan så det gjorde sååååååå ont att amma. Jag ångrar att jag inte försökte mer, men min lilla fick börja på ersättning & när såren väl blivit bra så vägrade hon ta bröstet. :(

  Kämpa på vi tror alla på dig!!

  Kramar

 • 3

  milkshake

  5 milkshake

  Om det handlar om att hon har svårt att få tag eller behålla taget om bröstvårtan, kan jag hjärtligt rekommendera amningsnapp! Min son får oftast tag i bröstvårtan, men han släpper den lätt och blir arg för att den försvinner... men när man använder amningsnapp är "vårtan" mycket större och lättare att få tag i igen, och det blir inga avbrott i amningen = ingen arg unge. Och som föregående talare sa, prata med BVC vettja! Eller sjukhuset där du födde kanske, här i Göteborg vet jag att det finns en speciell amningsmottagning på Östra, det borde finnas i andra städer också? Kämpa på, lycka till!

 • 4

  lillfisa

  3 lillfisa

  Kan det vara så att du har för små bröstvårtor?? Tänker främst på det du skriver att bebis suger så mkt luft. Det finns speciella plastinlägg som sluter sig runt vårtgård på apoteket som gör att bebis kan få bättre tag och underlättar då amningen. Kommer inte ihåg det korrekta namnet på dem dock :( Hjälper även mkt om man har såriga bröstvårtor. Ett litet tips. Hoppas de blir bättre snart!!!

 • 5

  marieposa

  4 marieposa

  Jag råder hellre ta kontakt med amningshjälpen, bvc har ofta helt felaktig info om amning tyvärr... De är helt fantastiska på amningshjälpen och erfarna, välutbildade med egen erfarenhet och kan hjälpa och stötta :) Men för pepp, jag tänkte många gånger att tack å lov vi ändå fått det funka för fyy va jobbigt alltid behöva köpa, värma, diska, osv... Testa bulla upp med kuddar/amningkudde så bebis kommer upp å närmare, eller testa "omvänt" läge, dvs bebis ligger ifrån ditt knä mer åt din sida med hjässan pekandes mellan dina bröst om du förstår vad jagmenar... Typ som du tänker att en mamma till tvillingar som ammar båda samtidigt får a barnen, ut från kroppen.. Så kanske taget blir bättre? Då är det guld ha amningskudde/kudde som stöd :) Eller ha bebisen i en mer upprätt position som du tänker hen lgger i när ni ammar i sängen, alltså längs med dej... Heja dej ni kommer få detta funka om du vill!!! Hoppas det löser sej så ni kan njuta av amningen båda två å av den första bebistiden utan stress å ångest, det går så fort innan de är stora!!
 • Om man använder napp mycket kan det störa amningen då bebisen inte suger likadant som på napp och som på bröstet.

  Men min lille kille hade också så en period men det gick över. kanske 2 veckor var det så. Jag ligger oftast ner och ammar då jag tycker det är bättre. Sen kanske om bröstet är för fyllt så kan man ju pumpa ur lite så det blir lite mjukare och lättare för din lilla att inte svälja någon luft.

  Min bvc sköterska sa att man ska vänta ca 6 veckor med att mata med flaska samma där att bebisen lär sig hur man suger på bröstet ordentligt så inte flaska stör.

 • 7

  JeeA87

  4 JeeA87

  Jag hade samma problem när jag låg på BB, då sa sköterskan till mig att jag skall hålla honom med vänster arm vid rumpan till skuldrorna och huvet, ta min högra hand och sätta under bröstet som ett u och trycka honoms huvud mot bröstet. Och sitta med rak rygg gärna med en kudde bakom sp nan sitter bekvämt. Och nu funkar det jätte bra för mig. Hoppas du förstår hur jag menar. Och jag håller tummarna för dig att amningen snart funkar bättre!! Lycka till!! :)
 • Har inte läst de andra kommentarerna men om det är så att det största problemet är att bebis får ett dåligt tag om bröstet så kan jag rekommendera amningsnappar från apoteket. Är en silikonnaapp du sätter på bröstet som gör det tusen gånger lättare för bebis att få ett bra tag. Risken är väl att du får använda den resten av amningsperioden men det kan de vara värt för att få fortsätta amma :)

 • 9

  PaulineK

  5 PaulineK

  Tack för tipsen och peppen tjejer! Det gör det lite lättare att fortsätta kämpa! Tror jag kommit fram till vad största problemet är och det är att hon får i sig för mycket mjölk för snabbt så det blir svårt för henne att hinna med och det leder till att hon sväljer massor med luft Så nu pumpar jag ur lite innan vi ammar och blir det inte bättre tänkte jag prova amningsnapp. :)