Flisan08

2 Flisan08

1618 visningar

Funkar ägglosningstester?

Hejsan! Är det någon som har bra erfarenhet med ägglosningstester från billigatester.se? När jag blev gravid med mitt första barn tänkte jag aldrig på ägglossningen. Helt plötsligt var jag gravid ☺ Nu när vi vill försöka med nummer 2 känns det som en evighet innan det händer nått. Slutade med cerazette i December. Och då hade jag ätit dom i 6 månader. Fick min första mens i Mars. Och har inte fått någon mer mens sen dess. Jag kände mig super gravid, men tester visade negativt. Tillslut beställde jag hem ägglosningstester. Jag började med dom i början av Maj. Det visade alltid 2 streck, men det ena var lite svagare. Varje dag såg dom likadana ut, men Den 15 fick jag 2 lika starka streck på morgonen. Strecket kom innan kontrollstrecket. Så på kvällen hade vi sex. Dagen efter fick jag 2 starka streck igen, men då blev det inget sex. Så min fråga är...har ni lyckats att bli gravida med hjälpa av tester? Och när testade ni er med ett graviditetstest som tidigast. Jag hoppas verkligen att jag är gravid :)
8 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  Meduzzza

  5 Meduzzza

  Jag använde mig av ägglossningstester förra grav för att få koll på mär min ägglossning va... Gjorde det ett par månader för att kartlägga den :-) så jag visste när jag va som mest fertil. Vid denna andra grav testade jag också för att se att den kom på samma tid som innan vilket den gjorde. Denna gången blev jag gravid 4 dagar innan min ägglossning, så spermierna måste lyckats leva de dagarna innan ägget lossna. Så för mig har de funkat ypperligt. Har också alltid två streck varav det ena svagare än det andra, men när märktea tydligt när ägglossningen va på väg då det ena strecket blev mörkare :-) när det är positivt på stickan kam du räkna med att du har ägglossning inom 48 timmar. Kan även rekommendera en app som heter period tracker :-)
 • 2

  Meduzzza

  5 Meduzzza

  Dock hade vi tagit en paus i verkstan haha. Därav "vågade" jag ha sex 4 dagar innan ägglossning i tron om att det nog va lugnt :-P men men en bebis på gång ändå :-)
 • 3

  chrissy16

  5 chrissy16

  Vi använde det till nr 2 som vi väntar.
  När testet visade lika starkt eller starkare så hade vi sex dagen efter - eftersom testet visar ägglossning inom 24-48 timmar. Men inget hände. En dag testade vi ha sex samma dag som det visade positivt och den månaden blev jag gravid :) Så ja dem funkar.
  MEN tänk på att allas ägglossnign är olika så när första testet visar positivt kanske du har ägglossning inom 24h eller senare. Finns vissa som testar morgon och kväll för att vara säkra. Vi testade bara på morgonen. Men testet ska helst bli lika starkt eller starkare för att vara säker :) Lycka till!

 • Man SKA ha sex innan ägglossning för att maximera chansen att bli gravid, Meduzza ;) Det är bästa tiden att ha sex på om det ska bli bebis. Har man sex när ägget släpper är det ofta redan för sent. Ägget är bara befruktningsbart i 1 dygn, och ska befruktas högt upp i äggledaren. Är spermierna (som lever ca 5 dygn i kvinnan) redan på plats och möter ägget när det kommer in i äggledaren, så är chansen som störst att ägget befruktas, och att det befruktas tillräckligt högt upp i ägledaren. Men äl-tester visar att kroppen förbereder för äl inom det/de närmsta dygnet/dygnen, så det är bara att tuta och köra när strecken är lika starka :) Sen är det i snitt ca 20% chans att bli gravid om man prickar ägglossningen :)
 • 5

  Flisan08

  2 Flisan08

  Okej! :) det låter positivt! HOPPAS verkligen. Hade sex samma dag det visade positivt och då var strecket lika starkt som kontrollstrecket. Kände även av stickningar i äggstockarna den andra dagen med postivt ägglosningstest:) När gjorde ni gravtest som tidigast? Har ett rfsu test, testa tidigt. Nån som tycker att dom funkar?
 • 6

  Meduzzza

  5 Meduzzza

  Haha det vet jag lindamaria men trodde väl i min enfald att 4-5 dagar innan ägglossning skulle va lugnt haha. Jaja vi är lyckliga för vårt lilla liv i magen nu. Men va inte riktigt tänkt just nu :-)
 • 7

  chrissy16

  5 chrissy16

  Jag använde clear blue digital och testade på 10de dagen
  efter ägglossning, pga magsmärtor och det visade positivt :)

 • 8

  chrissy16

  5 chrissy16

  Dvs 5 dagar innan beräknad mens :)