momsenelin

1 momsenelin

1457 visningar

Förvirrad i antalet veckor? vecka 5

Jag var på vul idag och läkaren kunde se en hinnsäck, 9mm inget foster än. Hon sa att jag var i början på vecka 5 och jag plussade den 28/2. Jag får inte ihop det. Är det någon som förstår?
8 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  Kiwigalen

  2 Kiwigalen

  En graviditet räknas väl från första dagen av din senaste mens? Och plussade du den 28/2 är det lite mer än tre veckor sedan så det borde väl vara ganska rimligt i alla fall?
 • Ägglossning sker väl ca 2 veckor efter mens då ska jag alltså haft den runt den 24/2 vilket då gör det konstigt att jag plussade 28/2. Eller räknar hon då att det är 5 veckor sedan ägglossning? Jag hade senaste mens den 12/1 och den är väldigt oregelbunden vilket gör att det inte går att gå efter den.
 • 3

  oraklet

  4 oraklet

  igentligen så kommer man räkna sedan när det blir kännt bland forskare och dom som bestämmer att när embryot fastnar i magen det är vecka ett så enligt mina beräkningar går vi 38 veckor men vi får nog fint rätta oss efter hur dom tänker nu, jag har alltid varit lite före men eftersom du undrar så har du deras svar nu, och det facktiska. Ingen vet riktigt men det är ingen som frågat moder jord förut så det har inte blivit bestämt. Men det kommer. Det gör alltid så.

 • Men om hon räknar från "mensens sista dag" vilket är två veckor innan ägglossning så låter det i mina öron otroligt att plussa 3-4 dagar efter det. Kan det inte vara så att hon menar att det är 5 veckor sedan befruntingen skedde, med andra ord vecka 7?
 • Det låter konstigt ja, för man brukar ju inte se plus förrän ungefär vid nästa beräknade mens så vecka 5 låter ju alldeles för lite. Alltså, går ju inte :S

   

 • 6

  angel93

  5 angel93

  jag plussa 3 dagar efter bef :) så jo de är mkt möjligt ! :)

 • Oj, men det måste vara väldigt sällsynt? Jag ska kräva att få träffa en annan läkare känns inte tryggt att gå därifrån ännu mer förvirrad än när man gick in.
 • 8

  shariis91

  5 shariis91

  Jag har varit med om exakt samma sak. Hur gick det för dig?