plutten1

5 plutten1

2898 visningar

Förvärkar eller sammandragningar? vecka 34

Har nu i två dagar mått lite konstigt. Jag har varit och är trött, yr och illamående. Igår fick jag att magen drog ihop sig några gånger. Men det släppte nästan på en gång och gjorde inte så ont, var men ovan känslan tror jag. På morgonen efter jag hade kissat drog magen ihop sig igen, men mycke hårdare och det höll i sig ungefär en minut. Var tvungen stanna upp helt och bara vänta och se vad som hände. Har haft så 2-3 gånger idag.

Vet inte om lillbebisen är fixerad än om det kan bero på det, men sist jag var till BM ( för ca 1½ v sen) så hade han huvudet ner, och man hade börjat få träningsverks känslan i låren, nu har man jätte mycke verk mellan benen som i ljumskarna, man går som en elefant ungefär. 

Är det förverkar jag har haft eller bara sammandragningar? Hur märker man skillnad på dom? Är det någon mer än jag som har mått så här och vet varför jag gör det? är i v 33+0 nu.

8 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  plutten1

  5 plutten1

  Oj såg just att jag skrev lite mycke o kanske lite otydligt.. hoppas ni förstår vad jag menar :)

 • 2

  Nikoba

  5 Nikoba

  Förvärkar är sammandragningar som gör lite ont. Känns lite som mensärk under tiden magen drar ihop sig. :)

  Man kan må lite skumt ibland. Jag kunde uppleva just det du säger med yrsel och illamående. Det är ju mycket som förbereder sig i kroppen nu i slutet av grav, och det är ju påfrestande för organ osv. :)

  Får hoppas bebis vill stanna längre i magen så du inte får nu :)

 • 3

  plutten1

  5 plutten1

  Jo på ett sätt hoppas jag också att han stannar och gosar längre i magen.. Men på ett sätt hade det varit väldigt skönt om han kom nu :) 

 • På förlossningen sa dom till mig att sammandragningar o förvärkar är samma sak
 • 5

  Tea

  4 Tea

  Livmodern tränar sig inför förlossningen vilket är väldigt bra :)
 • 6

  Nikoba

  5 Nikoba

  Inte så nyttigt för bebis att födas v34 dock ;-)
 • 7

  plutten1

  5 plutten1

  Okey.. så då är det bara förbereda sig på att man mår så här fram till förlossning då eller? 

  hehe ne de e därför han gärna får stanna där inne ett tag till :P

 • 8

  Ma2010

  4 Ma2010

  Ja kanske.. Jag började få förvärkar i v 35 och hade det varje dag tills dottern ville titta ut, 12 dagar över tiden... Så det är väldigt olika och behöver inte betyda nåt. Det fick jag lära mig iaf. :( Det är iaf ett sätt för kroppen att säga till att dra ner på tempot nu den sista tiden. Lycka till!!