Sparris

5 Sparris

12465 visningar

Förvärkar eller är det på G? vecka 35

Har sedan tidigt i morse haft molande mensvärk i magen som vid 12 tiden på dagen drog igång täta sammandragningar som höll i sig i 50 sekunder och kom med 1-3 minuters mellanrum och det gjorde ont. Detta har fortsatt under hela dagen och kvällen trots flera Alvedon och bad. Sammandragningarna spänner riktigt ordentligt och samtidigt får jag en mens liknande smärta i mage och rygg, det har varit hanterbart medans vissa har jag fått andas igenom ordentligt. Vid 6 toden blev det lite lugnt och 30 minuter senare drog det igång igen, har otroligt smärtsamma sammandragningar. Så fort jag ligger ner gör det ont men även när jag är uppe och går. Har haft mer genomskinliga flytningar under dagen riktigt sega med små små blodstrimmor i. Då jag blev igångsatt med första barnet kom allting intensivt och gick på bara några timmar innan bebis var ute så jag vet inte hur det känns om det startar spontant. Springer och kissar en gång var 5e minut trots att det bara kommer någon enstaka droppe. Vill inte ringa fl riktigt än men har varit nära några gånger. Kan förlossningen ha startat och hur lång tid ska man behöva gå med dessa värkar? Någon som vet om dem stoppar fl om den sätter igång nu i vecka 34+0? Blev stoppad pga mycket sammandragningar i vecka 30 och sen dess har det varit lugnt fram tills nu. Vad tror ni kan detta vara latensfasen och hur lång kan den vara för jag kan inte sova och känner att om det fortsätter i morgon måste jag in för koll.. Någon med erfarenhet?
1460 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  tove88

  5 tove88

  Det låter ju som att det har kommit igång men jag skulle rings koordinatorn om jag var du eftersom vi (du och jag) inte vet om de vill stanna upp värkarna med tanke på att du är i v 34+0. Ring och hör med dom vännen :) Stort lycka till!
 • Prova gå ut och gå och gör något annat så du inte tänker på dem, om de försvinner då så är de bara förvärkar. Har haft som du föera gånger när jag legat hemma, men så fort jag gått till stallet o jobbat lite så har de vips försvunnit :) om inte så önskar jag lucka till med barn nr två hade jag tydliga förvärkar i ett dygn innan de riktiga kicka igång då kände jag verkligen på mig att i natt åker vi in ( hade den känslan hela dagen)
 • 3

  Sparris

  5 Sparris

  Har nu varit inne på fl och livmodertappen är fortfarande lite båkatlutad men nästan helt utplånad men trots det så fick jag bara med mig bricanyl tabletter hem för att kunna sova då förlossningen är full så jag kan inte läggas in under uppsikt utan ska ringa om smärtan blir lika intensiv och stark som tidigare för att se om jag kan läggas in då. I övrigt kunde läkaren känna bebisens huvud och sa att det skulle kunna sätta igång när som helst även om vecka 34 är tidigt.