Kickeluring

5 Kickeluring

2143 visningar

Förvärk vs sammandragning vecka 28

Jag hade för mig att detta var lite olika saker. Att sammandragningar integör ont och att man kan få de ganska tidigt. Mn idag sa en kompis till mig att de är samma sak o gör skit ont därför kan de inte vara det jag har när min mage drar ihop sig och blir sten hård. Förvirrad?
6 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  Suuuslik

  3 Suuuslik

  när jag var gravid sa min bm att sammandragningar inte gör ont, livmodern drar bara ihop sig och magen blir lite hård, men förvärkar känns mer och gör lite ont, därför heter de förVÄRKar..
 • 2

  Mysan89

  5 Mysan89

  Precis som suuuslik skriver så gör vanliga sammandragningar inte ont men kan kännas lite obehgligt när mgen drar ihop sig. Gör det däremot ont när magen drar ihop sig så är det förvärkar!
 • När ja va gravid så hade jag mycket sammandragningar och livmodern drar ihopsig och magen blir hård, ibland tyckte jag att de kunde kännas lite mer men det gjorde inte ont som förvärkarna och jag lovar du vet när du får värkar för dom känns mycket.

  Lycka till :)
 • Ja precis så trodde jag. Men så sa min vän då att de inte kan vara sammandragningar jag har för dom ska göra ont precis som förvärkar.
 • Jag var på föräldrargrupp förra veckan o då pratade den bm om vad skillnaden är, och hon förklarade det som att sammandragningar och förvärkar är samma sak. De är när livmodern drar ihop sig och bli hård o de kan man ju känna rätt tidigt.. Men då gör den ju oftast inte ont.. Lycka till :)
 • Tack för era svar ska fråga min bm också tänkte jag :)