Pia_89

3 Pia_89

1210 visningar

Föräldrargrupper? vecka 19

Det här med föräldrargrupp som MVC ordnar har jag sett fram emot så länge men nu när jag börjar närma mig allt så känns de som om jag inte vill detta längre. Eller jag vill men ändå inte. Jag ska förklara varför!

Jag blir ju ensamstående eftersom pappan till barnet inte vill veta av varken mig eller barnet och att gå dit på alla möten, där alla andra blivnade mammor och pappor kommer sitta tillsammans och delta gör att detta känns som om jag inte kommer passa in där! Jag kommer bli ledsen och nere för detta är vad jag ville ha ut av allt. Att kunna gå dit med min partner som inte finns kvar i bilden...

så jag undrar, finns det liknande grupper för oss mammor som kommer bli ensamstående? där man kan möta och knyta andra och ny kontakter?

7 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  Tinatin

  4 Tinatin

  Jag vet inte om det finns speciella grupper för ensamstående mammor men när jag var på föräldragrupp var det en del kvinnor som var där utan sin partner. Jag tyckte verkligen att det ar värt att gå kursen, kände mig mycket lugnare efteråt. Hoppas du hittar något som passar dig.
 • 2

  Empa89

  3 Empa89

  Vi valde att inte gå den här kursen då de var för dumma tider och våra jobb skulle bli för mkt lidande. Våran barnmorska går i stället igenom med oss på varje besök vad dom pratat om på gruppen samt att vi får låna hem förlossningsfilm mm om vi vill :)
 • 3

  Kastberga

  3 Kastberga

  JAg lever ihop med barnets far, men han jobbade i tyskland två av veckorna när vår föräldrautbildning var. Jag tog med mamma dit i stället, och andnings och massageövningar tillsammans. Det var jättemysigt. Du kanske kan ta med någon som står dig nära.
 • Är vanligt att det bara är mammor som kommer. På vår utbildning var det bara min sambo o en pappa till som gick på den. Men som andra sagt ta med en närstående istället. Varför inte ta med den som ska med till förlossningen?
 • 5

  sarahelof

  2 sarahelof

  Var bor du någonstans? I början av min graviditet när pappan fick en chock och jag trodde jag skulle bli ensamstående så fick jag stöd från ett ställe som heter minna. Dom finns här i Göteborg, i Stockholm, Uppsala och i Skåne. Dom är såå bra, och har "vänta-barn-grupper för ensamstående mammor". Och stöttar på alla sätt och vis! Nu var jag bara där ett par gånger eftersom det löste sig mellan mig och pappan så jag började aldrig på den föräldragruppen men dom var så himla bra med stöd så jag antar att dom grupperna är jättebra med :) Hoppas du bor i närheten av några av dessa städer och kan ta hjälp av dom! http://www.minna.nu/ In och kika :) Kram kram och lycka till!
 • 6

  sarahelof

  2 sarahelof

  Fel av mig, fanns inte i Stockholm men i Göteborg, Uppsala och Skåne iaf!
 • Du behöver absolut inte känna så =) det är många mammor som kommer själva oavsett om pappan finns med i bilden eller inte. sen behöver ju inte de andra få veta att han inte är med heller. Han kan ju faktiskt vara på annat.
  men tycker du absolut ska gå för det är jättebra information!