cimk90

5 cimk90

1072 visningar

För kort för spjällsängen?

Jag håller på att bli galen! Vi var tvugna att sänka vår sons spjällsäng nu och jag når ju fan knappt ner. 

Han är nu i sådan period då han bråkar när han ska sova. Vi har hans säng bredvid vår. Men som igår ställde han sig upp hela tiden och jag försökte lägga honom ner och natta om och om igen.  Det gör så fruktansvärt ont i ryggen när jag ska lägga ner honom!! och det är nästa så jag måste hänga på kanten för att kunna lägga honom. 

 

Är det någon annan som har detta problem?? någon som kanske har kommit på en smart lösning? jag är ju kort, 155. Men ändå. Måste ju finnas något sätt att lösa på :/

7 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  jessica03

  5 jessica03

  Finns ju sängar med en sänkbar långsida. Vi har en sådan till grabben och den blir minst tio cm lägre när man hakar loss sidan. Kanske skulle funka bra? Annars stå på en pall? Typ en barnbadrumspall? :)
 • 2

  pygmepuff

  5 pygmepuff

  när stora sonen fortfarande sov i spjälsäng och den stod mot våran säng så hade jag den på översta läget, om han skulle ramla ut nånstans så hamnade han ju ändå bara i våran säng (+ att det var lättare mitt i natten när han ville krypa över till oss)

  Hur gamma är han? Kanske går att byta till en växasäng/juniorsäng? Vi bytte till växasäng nångång innan han fyllde 2, minns inte riktigt när

 • 3

  cimk90

  5 cimk90

  han är bara 8 månader och började ställa sig upp för några veckor sen. han försöker ju redan nu klättra över  och kommer han över och ingen är i sovrummet kommer han krypa rakt över kanten på våran säng. Tror det kommer ta ett tag innan han skulle kunna klättra över, men man vet ju aldrig. 

  Kanske skulle kunnat väntat med att sänka? Men läste att man skulle sänka sängen när barnen börjar resta sig upp för att minska fallskador?

 • 4

  jessica03

  5 jessica03

  Ja det är bra att ni sänkt sängen tycker jag!
 • 5

  pygmepuff

  5 pygmepuff

  ja, då är han lite liten, kanske en madrass på golvet? som nån tidigare skrev finns det ju sängar med sänkbar sida

 • 6

  Babsy

  6 Babsy

  Jag håller med att det var bra att ni sänkte! Hellre ont i ryggen än att han ramlar ur. Förstår att det är lite jobbigt för dig! Men försök tänka att han bara är inne i en period, alternativt att ni hittar ett annat sätt att lägga honom på. Vissa föredrar ju det där med att låta barnet vara så att dom lär sig somna själva. Eller låta dom somna i er säng och sen lägga över i spjälsängen. Fast er son kanske inte börjat sova hela nätter än? Då antar jag att du får lägga om honom under natten? Prova dig fram vad som passar dig bäst, badrumspall sa någon?!
 • 7

  cimk90

  5 cimk90

  det som är skönt är ju att han sover hela nätter när han väl somnar, kanske vaknar 1-2 gånger och då behöver man bara ge nappen. Men dem 3 senaste nätterna har han haft jätte svårt att somna och ställt sig upp hela tiden. Hade tur ikväll att han somna direkt. :) men tror att jag kör pallen som första lösning, annars kanske man ska lägga maddrass på golvet så han kan sova med oss :) tack för tipsen!