zaramagdalena

3 zaramagdalena

12869 visningar

Fler som känner sig tjock?? vecka 25

Hej alla :)

Jag är i vecka 25+2 och har en fin liten flicka i min fina runda mage. Jag har en underbar sambo och världens finaste hund och i dec får vi våran flicka livet borde vara perfekt eller hur?!

Mitt problem är att jag har lite problem med min självkänsla spec angående min vickt efter som att jag innan jag blev gravid jobbade åt några som klankade ner på mig i ett helt år och tillslut fick mig att rasa i vikt och precis innan jag blev gravid hade jag nått min målvikt och var äntligen nöjd med mig sj. När magen började växa kom ångesten över att vara tjock tillbaka och jag är jätte rädd för att vara för tjock men det stora slaget i ansiktet kom när min barnmorska sa att jag gått upp för mycket i vikt efter som jag gått upp 10 kg på 22 veckor.  Nu kan jag inte kolla mig i spegelen utan att må dåligt och börja gråta och är jätte rädd att min sambo ska tycka att jag är för tjock oxå ven om han säger att jag är vacker så kan jag inte riktigt tro på honom efter som att jag är så fixerad vid min vikt just nu.  Jag är 160 cm lång och väger nu 69kg precis innan jag blev gravid hade jag gått ner till 59kg. Men som sagt så vet jag ju att jag har något underbart i min mage men mår ändå dåligt :S

finns det ngn annan som känner samma som jag eller är jag hellt knasig som känner så här ??

 

1346 Svar (äldsta svaret först)
  • Hej känner med dig =( Jag hade kämpat och nästan nått min målvikt på 68kg innan jag blev gravid.. Gick snabbt upp i vikt är idag i vecka 30+0 och väger 89.5kg.. Och tanken på att jag kommer gå upp minst 5kg till innan förlossningen känns JÄTTE jobbigt =( Jag har alltid haft komplex över min vikt trotts de tillfällen jag inte varit överviktig.. Nu har ju jag ett barn sedan innan och vet att det är möjligt att gå ner 25kg om man vill det, men det är en förjävligt löång och jobbig väg dit.. men JA jag känner mig FET och äcklig... Får väl leva med det ett tag till och ta tag i saken när bebis är här.. Tyvärr påverkar det ju även pysket på det sättet att jag blir negativ och sur på min omgivningen eftersom jag mår dåligt, vilket kan vara svårt för dem att förstå..

  • Att gå upp 10kg på 22veckor är ingenting! Jag tycker att nästa besök med din bm, berätta om ditt problem med vikten.. om tankarna och mobbningen. Jag gick upp 14kg totalt under hela graviditeten, så jag tycker inte att du ska må dåligt över det! Tänk, precis efter förlossningen kommer du ha gått ner ca 8kg! Din sambo säger säkert sanninen, att du är fin. Så lita på honom. Men prata med både honom och bm om hur du känner dig. :)

  • 3

    Nina.88

    4 Nina.88

    jag förstår precis, tycker dock att barnmorskorna ska tänka till en gång till innan de säger en sådan sak, har fått höra att jag får nog sluta att gå upp i vikt nu eftersom jag faktiskt har gått upp 12 kg från inskrivning till nu vecka 35. men det tycker inte jag, min mamma gick 27 kg när hon väntade mig så mina 12 är faaan inget säger jag! nej tycker nog att bm ska tänka till som sagt, vikten är ett känsligt ämne, för mig också, så jag vet!