love-child

5 love-child

5703 visningar

Fel på bebisen då h*n rör sig så lite? vecka 19

Är det någon som haft en extremt lugn bebis i magen å han/hon har kommit ut frisk? Börjar bli ordentligt orolig då den rör sig så lite. Detta är min 5:e graviditet å jag har aldrig upplevt att någon av dom rört sig så lite. Har känt rejäla sparkar en enda gg å det va för några dagar sedan. Sedan har det bara varit detdär små puffandet å som sagt väldigt sällan. Kan det vara något fel på bebisen? Hjärtfel el något sånt som gör bebben väldigt svag? Med Elliott, nu 10 mån så kände jag sparkar redan från v 14 å mannen kunde känna igenom magen i v 17. Tycker att det är både märkligt och skrämmande. Gjorde nupp UL i v 13 å då såg allt bra ut. Nu får jag vänta en å en halv vecka till innan jag ska på nästa UL. Jag blir ju smått galen. Ha det bra alla Goa där ute. Kram
6 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  keeya

  5 keeya

  Har bara fött två barn men första kände jag av mycket medan andra kände jag mindre av. Med första barnet kände jag fladder i vecka 13 men med andra så tog det fram till vecka 18 någongång som jag kände av rörelser. Sen så rörde sig sonen mindre än dottern under hela graviditeten förutom vid enstaka tillfällen. Beror nog mycket på moderkakan och hur livmodern växer. Tror inte det är ngt fel på din bebis utan det är bara som sagt olika varje gång.

 • 2

  olivian

  3 olivian

  Jag har ju varit gravid med fyra nu och jag måste säga att det har varit olika varje gång! Första kände jag inte öht förrän i v 19 efter ultraljudet men rätt snart även från utsidan. Andra i vecka 15 men få dröjde det en bra bit efter v 20 innan vi kunde känna utifrån. Tredje kände jag av redan i v 13 och utifrån i v 17-18 nånting. Och nu senast började jag känna i vecka 17 tror jag, och det dröjde rätt länge innan min man kunde känna något. Alla barn har varit friska och rätt livliga i magen senare och jag har aldrig haft moderkakan i framvägg då det är få inte det som har ställt till det. Annars kan det ju bara så och då känner man inte alls lika tydligt. Fostrets läge kan ju också vara en orsak, trivs den långt bak mot ryggen så känner man inte alls lika bra!
 • Du är ju bra i v.19 så bebisen är pyttteliten, och har du varit gravid flera gånger tidigare är livmodern större vilket gör att denna bebis har mycket mer plats att röra sig på = helt naturligt att du känner dne mindre. Är ju många som inte känner av bebis först senare än den vecka du är i så du behöver nog inte vara orolig :)

 • 4

  madde70

  5 madde70

  Hejsan!I vecka 19 så hade jag inte ens kännt av den lille.Den är ju inte så stor och stark än så jag tycker inte alls det verkar oroveckande.Det är först vecka 28-29 jag känner mycket sparkar och hårda.Men tidigare i graviditeten var jag orolig för det precis som du eftersom jag inte upplevt det någon annan gravidtet.Du skall se att det ändrar sig längre fram:)KRAM OCH FORTSATT TREVLIG HELG

   

 • Mitt första barn.. dock ej kommit än.. Men jag har ej märkt detta alla skriver att det är gympappass i magen mm. att vakna av bebisen har aldrig hänt.
  Dock märker jag den ju men inte ALLS så som man trott.. Men bm sa till mig att det är helt olika... vissa barn sparkar non stop, andra bara ålar sig och andra barn sover mycket.. sen är det ju mycket hur barnet ligger mm. Så länge dem ej sagt ngt på ul så ska de ej vara någon fara om barnet är lugnt:)

 • Tack för alla svar tjejer. :) jag får väl försöka sluta tänka på det så mycket. Allt som är ovant är ju lite skrämmande. ;) det är väl bara ännu ett bevis på att alla graviditeter är olika. ;) kram