Vejnisen

7 Vejnisen

3289 visningar

Får man inte gosa med katten när man är gravid?

 

De gångerna man pratat men farmor att jag i framtiden vill ha barn så säger hon alltid: "men då får inte katterna sova bredvid dig i sängen när du är gravid, för då kan du få missfall". det känns så fel. är det sant?! hon säger att det är pga att de utsöndrar nått som är farligt för fostret.
Jag känner till toxoplasmos, det som finns i katternas överföring, har läst mycket om det. Men har aldrig läst eller hört något om att katten inte får sova bredvid en. Då får jag känslan av att man inte ens kan gosa med katterna, för då ligger dom ju bredvid eller till och med på en. och vi har två väldigt gosiga katter som älskar att ligga vid magen och gosa och även sover i sängen när vi sover. mitt hjärta skulle brista om jag var tvungen att ignorera dom i nio månader.
Jag känner massor av människor som haft katt under sina graviditer och inte haft några problem alls. Och min farmor kan vara lite överdriven när det gäller en del saker, så jag tar inte alltid allting på så fullt allvar.
 
Men jag undrar bara om det är någon annan som hört att katterna inte får sova bredvid i sängen när man är gravid?
6 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  Meduzzza

  5 Meduzzza

  Va konstig sak. Aldrig hört förrut. Båda våra katter låg i princip varje kväll på o runt magen :-) pratade med min bm också om det ocj hon tyckte det va gulligt att dom gjorde det. Kan tillägga att jag har en son på snart en månad :-) alltså inget missfall
 • 2

  Vejnisen

  7 Vejnisen

  Meduzzza - ja, jag tyckte oxå det lät konstigt. för jag älskar att gosa med dom! då är det väl nåt hon har fått om bakfoten. för hon är den enda som sagt så. sen när jag sökt så är det bara kattens avföringen jag hittat som kan vara farligt. men då när det är min tur att vara gravid så ska jag fortsätta gosa med mina gosiga katter :)

 • 3

  elvan91

  5 elvan91

  Gosa och sova med katter kan du göra, det gjorde jag och min pojk är 6 mån så inga problem. Dock avstod jag från kattlåderensningen, det fick mitt ex göra under hela graviditeten. Så ta inte hand om kattlådan så blir det bra
 • 4

  jvsm

  5 jvsm

  Men så konstigt! Jag har två katter, gosar friskt men rör inte bajslådorna.
 • 5

  HannaA

  5 HannaA

  Ja, fortsätt gosa du! :) jag gosade med våra katter och den ena sov hos mig varje natt, och min son blev nyss 7 månader och är helt frisk! :) däremot rensade jag inte kattlådan (vilket jag tyckte var bekvämt, haha) :)
 • 6

  LindaBoo

  7 LindaBoo

  Min katt sover på mejj varje natt. Plus att jag rensar kattlådan, min sambo vägrar. Men självklart tvättar jag händerna flera gånger efteråt+handsprit. När den ska rengöras så hjälper syrran mejj. Det är juh när bajset legat minst ett dygn som bakterien bildas. Och jag rensar varje kväll. Jag har haft katt länge så jag antar att jag redan haft bakterien oxå. Min nuvarande katt är dessutom innekatt. Så då är det nog värre med min hund, som är ute å springer å äter masssa skit! Dock har jag juh inte fött mitt barn än, men på RUL såg allt bra ut iaf!