h-therese

3 h-therese

6239 visningar

Få 2-månaders att sova

Hur gör man egentligen med en 2-månaders som bara vill va i famnen?? Min bebis vill oftast vara i famnen å sova, vilket är jättemysigt, men jag får ju inte så mycket gjort om dagarna. När jag berättade för min kära moder så sa hon att jag måste lägga ner honom å låta han skrika så att han lär sig att han inte blir upptagen å får somna i famnen för lite gnäll. Oerfaren som man är så löd jag givetvis detta råd. Med lite gnäll har det funkat enstaka gånger om jag har gått dit å gett han nappen då han tappat ut den. Men så idag börja han grina å jag tänkte att det går kanske över, men då det eskallera gick jag tillslut upp till honom, gav han nappen, höll handen osv. Han blev lugnare, men jag stod fortfarande kvar. Å helt plötsligt ger han ifrån sej världens gallskrik, på ett sätt han aldrig skrikigt på förut. Nu sitter jag här tårögd med en alldeles svettig bebis sovandes på mitt bröst. Käner mej som världens sämsta mamma som lämnade min son på detta vis (även om han bara va ensam högst ett par minuter). Man har ju hört att bebisar är så beroende av närhet, men samtidigt lyssnar man ju (på både gott å ont) på varje råd man får då detta är första barnet å man är livrädd för att göra fel.. Gjorde jag helt fel som lämnade min älskade son eller ska dom lära sig att kunna somna själv i tid?

1190 Svar (äldsta svaret först)
 • Sådär säger min mamma också - att man inte ska bära ungen hela tiden, och att det inte är farligt att gråta osv osv. Men jag struntar fullkomligt i andas åsikter om barnuppfostran, och det här med att låta barnet ligga och skrika för sig själv när det är så litet tycker jag är fel. Det måste ju vara sååå otryggt och läskigt för barnet att "ropa" på mamma, och ingen kommer. De vet ju inte att mamma finns i närheten. I deras värld är de bara lämnade, övergivna. Anna Wahlgren har ju sin 5-minutersmetod som var och varannan praktiserar på sina barn, och jag tycker den är elak rent ut sagt. Bebisar behöver närhet och trygghet. Jag tror att våra mammor gjorde på sitt sätt, och nu är det andra mer humana sät som gäller. När man har en bebis så får man gå runt och bära. Så är det bara. Med en bra bärsele eller bärsjal kan man göra väldigt mycket ändå :) Och på köpet får man ett tryggt batn som känner sig älskat istället för övergivet :))
 • 2

  jvsm

  5 jvsm

  Så sa min mamma också och det slutade bara med att han vrålade ännu mer. Nu 10v och 2 dagar somnar han bäst om han får äta sig till söms så vi matar hälften i knät (flaska) och resten i sängen. Det där med att skrika till söms funkar inte alls på så små barn. Vår son sover dåligt nog ändå så för oss är det viktigare ATT han sover än HUR han sover, han behöver sin sömn (vi med). Lycka till!

 • 3

  h-therese

  3 h-therese

  Va skönt, då kanske man kan släppa de där att dom ska ligga ensama å gråta sej till sömns. Måste ju vara jättehemskt! Tusen tack för era svar!!