Rebecccaaaa

4 Rebecccaaaa

2321 visningar

Ersättning..

Hej Hel ammar min lilla som blev två veckor igår, har efter många om och men lyckats amma med amningsnapp. Meeen min son äter äter äter och sover och jag kan inte gå ifrån honom en sekund utan att han börjar gapa och vill ha mat. Självklart vill man ge sitt barn allt och så men jag gråter för detta är så påfrestande , jag käääämpar verkligen med honom och har testa allt för att få ro ngn halvtimme iaf men går inte så nu undrar jag hur gör man när man vill börja med ersättning men vääääkdigt långsamt så han inte får så ont i magen? Kan ni hjälpa mig och ge mig tips hur jag ska göra?
6 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  Miranda90

  5 Miranda90

  Kan tyvärr inte svara. Använd sökfunktionen på sidan och sök på "ersättning" så får du nog fram något, du är inte ensam om att ha svårt med amningen och gråta över det. :/

 • 2

  sotemmie

  5 sotemmie

  Fyy det lter verkligen inte roligt alls:(. Jag tycker du borde börja med nan 1 det är den mildaste på marknaden, Börja med att ge honom lite små kanske en gång om dagen blanda i lite bröstmjölk och öka sucksesivt, oftast får dom inte så ont i magen om man följer tabelen på packet. Hoppas verkligen du lyckas få lite ro i dig själv.

  Jag vet hur jobbigt det är och hur lesen om arg man blir på sig själv :(.

  Kram

 • hej

  känner så igen mig i din berättelse hade det precis som du beskriver en liten som bara ville vara på en 24timmar om dygnet.efter två veckor börja vi ge han bröstet först och med bvc samrådan satte vi en tid på max 15min vid varje bröst och sen fick han ersättning till han var nöjd ibland minder ibland mer.efter tre veckor vägra han tyvärr tutten helt men blev åt andra hållet en mer nöjd kille.

  kan rekommendera promenader de flesta små somnar i vagnen och du får frisk luft och en skön pause.

  hoppas det löser sig snart,anklaga inte dig själv dom jag gjorde prata med bvc om hur du känner och mår över de hela,de kan ge dig stöd och hjälp.styrke kramar

 • Gud va fina ni är jag är jätte ledsen inte bara över att jag vill börja avta med det uran också för jag blir så arg på min två veckor gammla bebis när han bara äter och ibland blir så arg för det inte kommer i den takt han vill eller att de tar för lång tid innan jag e klar för att amma så dum man kan känna sig sim mamma som kan bli så arg på en sån liten oskyldig varelse.. Sen sambon som inte jan knappt hålla i honom för han ska vara vid mig och bröstet hela tiden och han blir arg och Jaa då blir han också arg över att han bara skriker Nää Gud vi älskar ju verkligen våran son och vill ge honom allt vi kan men varit så påfrestande... En till sak är att han bara spyr och spyr om man inte har honom hos sig typ en halvtimme innan man kan byta ställning på honom och idag pumpade jag typ 80 och ryckte de gick lagom fort men sen flööög de bara ur honom... Rädd att de blir så med ersättningen sen också?
 • tyvärr är det ju vanligt med att de kräks ibörjan de gjorde våran son med men när han börja med gröt och pure vid fyra månaders ålder så försvann det gradvis och en månad senare kräktes han typ aldrig.misströsta inte snart blir det bättre och ha alltid en handduk redo efteråt.

  jag var med ledsen och besviken för att vi aldrig fick amningen att fungera och tyckte inte det var mysiga stunder när tutten skulle fram och tyckte de va så jobbigt.men när jag väl bestämde mig för att sluta och ge ersättning helt så var det en sån lättnad när väl beslutet var taget.och när vi berättade attt vi aldrig fick det att fungera så förstod vi att det varit precis likadant för väldigt många i våran närhet,som sen kunde ge oss sitt stöd och vänliga ord som fick det att kännas lite bättre.

  testa att lägga ner han i babysittern om ni har en och gissar att han inte blir glad då prova att sjunga och gulla.tvinga karlen att ta bebisen efter matningen en halvtimme eller nått så du får vila eller bara ta en skön dusch.hud mot hud och en filt på dem så brukar de flesta trivas annars får han försöka tröstra precis som du gör.

  lycka till kram på dig

 • 6

  merle

  3 merle

  hej,

  på grund av problem med amningen fick jag börja med ersättning efter 2 veckor och vi gav semper vilket resulterade i att lillen fick värsta problem med magen , han blev så förstoppad att vi fick gå in i akuten med honom, nu har vi bytt mot nan och hoppas att det blev bättre, dock är alla barn olika och kan reagera annorlunda. Däremot sa barnsköterskan att nan är snällare mot magen. det finns en ersättning som heter NAN HA som är extra snäll mot magen , kostar lite mer men det borde väl vara värt det. Dock skulle det vara bra om du pratade med BVC innan du börjar ge något så kanske kan de ge dig bättre råd 

  Lycka till