Sapply

3 Sapply

5340 visningar

En fundering... vecka 27

Är det någon härinne som vet om man kan ha förvärkar redan i vecka 28 (27+3)?
Har haft oregelbundna mensvärksliknande värkar i rygg, nedre delen av livmodern och ner på insidan av låren sedan igår eftermiddag. Jag vet att det kan värka i livmodern pga att den växer, men det känns inte alls som det. Det är en mer svidande och brännande värk som kommer och går, har även haft väldigt oregelbundna sammandragningar återkommande under natten, en tryckande känsla längst ner i livmodern och har tack vare detta inte kunnat sova inatt.
Jag har alltid lidit av kraftiga mensvärkar som gjort så ont att de orsakat kräkningar ibland, både innan och första dagarna under mensen och detta kändes minst lika smärtsamt.
Borde man oroa sig eller vad sjutton ska man göra? Jag hoppas någon kan svara på detta och kanske ge mig ett tips... i värsta fall får jag väl ringa förlossningen, men kände ändå för att höra med er som kanske fött barn tidigare och känner igen mina "besvär".

Tack på förhand :)

 

6 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  Ljuvliig

  3 Ljuvliig

  Klart man kan ha!

  Livmodern tränar hela graviditeten och det är det som kallas förvärkar/sammandragningar.

  Det du ska se upp med är regelbundenhet och tiden emellan. Man kan behöva åka in och få en spruta Bricanyl för att få det att sluta om förlossningen startar tidigare =)

 • 2

  Ljuvliig

  3 Ljuvliig

  Och fortsätter det så tycker jag du ska ringa!

  När jag var i v 32 hade jag tre nätter som du beskriver och åkt då till sjukan och fick bricanyl

 • 3

  Sapply

  3 Sapply

  Okej, tack så mycket för svaret.
  Eftersom det är mitt första barn och även om man läser att det gör ont här och där under graviditeten , så vill man ju ta det säkra före det osäkra i alla lägen.

  Ska se upp med regelbundna sammandragningar och ringa om det blir värre framåt dagen :)

 • 4

  Kimmie

  3 Kimmie

  Inte för att skrämmas, men dom behöver inte vara regelbundna heller. Jag har haft oregelbundna, smärtfria SD ganska mycket sedav vecka 27, i förrgår drog det igång lite extra mycket och åkte in och kollade. Det visade sig att min livmodertapp är kort och mjuk och jag fick en bricanylspruta (som hjälpte för stunden). Jag är i vecka 33+0 idag. Om jag vore du skulle jag ringa in/åka in och kolla. Vänta inte för länge om du känner dig osäker. 

  Lycka till!

 • 5

  MinBaby

  5 MinBaby

  jepp börjat få förvärkar.. är i vecka 28+4.. väldigt oregelbundna men ja de tar lixom ont i ryggen, och precis som mensvärk!.. undra va fan jag hade mensvärk för.. är ju gravid :D haha men jo förvärkar är det nog :)

 • 6

  Sapply

  3 Sapply

  Ja, jag vill ju inte gärna att hon ska titta ut redan om man kan förhindra det.
  Jag tycker att det känns som livmodertappen är väldigt öm, har inte sett några spår av blod eller något annat konstigt på pappret tack och lov, men det trycker och känns väldigt obehagligt längst ner i livmodern.
  Tack för hjälpen och svaren allihop, förlossningsavd. får nog ett samtal från mig senare om det inte ger sig.  :)