smuchi

0 smuchi

1044 visningar

En fråga angående babykläder till alla mammor? vecka 20

Jag undrar hur mycket det skiljer på storlekar på alla små nyfödda. Har hört från vissa vänner att deras bebisar höll på att drunkna i storlek 50 (ca.3,5 kg) men har hört om folk som inte kunnat ha det från början utan storlek 56? Så jag undrar lite hur era barns första kläder satt till förhållande till deras vikt? Vi ville inte veta kön så jag vill köpa så lite "tråkiga vita" kläder som möjligt som bara ska vara för den första månaden. :)

7 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  jojjan

  3 jojjan

  Storlekarna är anpassade efter barnets längd. Så storlek 50 ska passa barn som är upp till 50 cm långa och storlek 56 är för barn som är mellan 50-56 cm långa, osv. Jag väntar mitt första barn om två veckor och jag har köpt det mesta i strl 56... Hellre för stora kläder som bebisen snabbt växer i än för små från början. Har köpt en enda body och en pyjamas i strl 50, övrigt i 56.

 • vad jag har hört från de flesta håll så behöver man inte så värst mke i strl 50 utan att man mer ska satsa på 56 :) -Har dock ingen egen erfarenhet då jag väntar mit första! :)

 • 3

  Mysan89

  5 Mysan89

  Precis som "jojjan" skriver, så är det anpassat till längden och inte vikten. Min dotter var 52 lång när hon föddes för 3 veckor sen. Och då passade storlek 50 bra. Men nu när hon är 56 cm lång har hon storlek 56 på byxorna, men fortfarande 50 på tröjor/bodies.

 • 4

  noelojag

  0 noelojag

  det beror ju helt på hur storlekarna är..begagnade brukar ju ha brympt lite, och endel nya kläder kan vara en storlek för stor. min dotter var 45 när hon kom ut. kunde ha 40. och det tog jätte långtid innan hon kunde ha 56.. min son var 50 och hade 56.. men det är ju bra om du har 50 hemma men mer av 56 eftersom de växer som ogräs när de kommit ut!

 • beror på hur stor barnet är. min dotter fick ha stl 45 den örsta månaden...nu har hon 68 medan de andra i hennes ålder är inne på 74. så ja det är olika.

 • 6

  Angel.L

  5 Angel.L

  Min dotter kunde inte ha storlek 50. det var ALDELES för stort. hon hadde storlek 44 i början.. nu är hon 3 månader och har storlek 50. vi har precis börjat använda 56 så smått. så det är så fruktansvärt olika. men då ska jag tillägga att min dotter är en månad för tidig. Jag tror dock att  storlek 50 är bra storlek då som flesta barn är runt 50 när dom föds. men som sagt. dom kan vara större. köp inte för mycket. något i 50 och något i 56 så får du se när liten kommer helt enkelt :)

 •  Mitt tips är: tänk även på hur t.ex. hur lång överkropp barnet kan tänkas få. Om ni båda har lång överkropp kanske sannolikheten att barnet får det ökar och då behövs större storlekar på body  och vice versa om ni har kort överkropp. Just bodys kan gärna vara lite större eftersom de ändå inte "glider av". Tänk även på passformen på plagg, te.x. att de ska vara mjuka och expanderbara i midjan, dvs. ej klämma med en vass resår. Jag har genom åren tyvärr ofta sett många ganksa dåliga lösningar i butikerna. Tänk dig själv att du har magen uppsvälld av gaser och någon tvingar dig att bära ett par byxor som trycker aningen på magen. Bara det ger nog upphov till kolik hos småbarn!  Vissa barn är smala på magen medan andra har mer hull. Det gäller att tänka även på detaljer  för att plaggen ska bli användbara för olika kroppstyper, gäller även bebisar i allra högsta grad!!!