MadBel

2 MadBel

3772 visningar

Dottern kolik, fel av mig att vilja ha sambon hemma?

Jag har dåligt samvete för att jag inte vill att min sambo ska vara borta om kvällarna. Han frågade mig om han kunde få spela tennis på onsdag, han lirar då från 19-21, är borta från 18:30 och kommer hem ca 21:30, det vill säga om han åker direkt utan att "sega" sig. Jag vill gärna säga att det är okej men mitt svar var bara "älskling jag orkar inte själv". Det ligger nämligen till så att vår dotter har kolik, hon är väldigt snäll om dagarna (nästan jämt iaf) och börjar bli skrikig vid 18-tiden. Min kille jobbar om dagarna, han är mäklare så han har inga fasta tider men om man tar förra veckan som exempel så åkte han hemmifrån 08:00 / 08:30 ungefär och var hemma 18:00/19:00 eller efter 20:00. Jag är alltså den som tar hand om henne om dagarna och nätterna och större delen av kvällarna. Jag älskar verkligen vår dotter och det är verkligen supermysigt att vara hemma med henne. Det bästa som finns! Förutom när kolikskrikandet sätter igång, då orkar jag inte länge om jag inte är utvilad, då måste jag ha hjälp och avlastning. Ibland blir jag så rädd att jag ska råka göra henne illa. Det värsta är när hon håller på från 17 till 06:00 som tur är händer inte det längre eller inte så ofta iaf. Min sambo är verkligen guld värd och han gör mycket men när han gnäller om att han sover så lite, att jag ska ta henne eller att jag kan ju sova på dagarna är jag på väg att bli tokig på honom. Men jag har lärt mig att hålla tyst och lugna ner mig jag orkar inte bråka med honom, det räcker med dotterns skrik. Jag tror verkligen inte att han förstår mig hur det är att ha henne dygnet runt. För han påstår att han inte skulle ha några problem med att jag skulle vara borta så som han är. Vi är båda väldigt aktiva personer, jag kanske inte kan räkna mig till den skalan just nu det var sp länge sen jag var aktiv, så jag förstår ju att han vill iväg och lira, han säger till mig att jag kommer få all tid i världen sen. Men är det fel av mig att vilja ha honom hemma? Jag skulle inte vilja säga nej till honom, jag skulle vilja att han förstod själv. Usch jag har så dåligt samvete, men jag orkar inte med kolikskriken själv. Jag vet hur jag mår då.
13 Svar (äldsta svaret först)
 • Det är absolut inte fel. Jag förstår dig - man är ganska tröstlös tillslut. Men samtidigt är det kanske bra att han får komma iväg ibland, så att han kan komma in med nya krafter och ta över när du är trött. Kanske att du också behöver komma bort någon timme eller två emellanåt bara för att ladda upp dig lite?
 • 2

  JennieW89

  5 JennieW89

  Det är absolut inte fel av dig! Ni har båda det gemensamma ansvaret. Förstår hur jobbigt det är! Har ni testat minifom? Testa också att lägga tösen på mage över dina ben och "klappa" rumpan. Brukar bli bättre! Kram.

 • 3

  Soetnos

  7 Soetnos

  Förstår dig.. Be honom ta några kvällar själv så han fattar vad de innebär.. Min man har semester nu och har precis förstått hur mycket det är med en bebis om dagarna och att man knappt hinner göra saker i mellan.. Och min plutt är fem månader! De är ganska underhållande att se hur sur han blir när han aldrig hinner spela klart.. Hn har en helt annan uppfattning nu!
 • 4

  MadBel

  2 MadBel

  Jag har inte testat minifom än, provar just nu sempers magdroppar. Ska prova minifom om inte sempers fungerar, har bara kört med sempers i fyra dagar nu. Ska även testa att lägga henne på benet! :) jag skulle tycka det var underbart att komma ifån lite men hon är bara fem veckor så än så länge vågar jag inte vara borta så länge. Min syster och hennes kille och deras 5 månaders dotter lånade med min lilla Alva och gick på långpromenad för några veckor sedan och då fick jag sova ordentligt det var jätteskönt :) jag vill ju gärna att han ska kunna åka iväg men just eftersom han jobbar som han gör så orkar jag inte dagar, kvällar och nätter själv. För han är inte hemma förns ca 21:30 på kvällen då. Och som jag innerst inne känner när han säger att jag kommer kunna träna och göra vad jag vill hur mycket jag vill sen, kan inte han då också hålla ut några veckor till? Jag menar alla säger ju att det går över och det gör det ju också :) (jag har bara lite svårt att se det just nu)
 • Det ABSOLUT inte fel! Jag känner precis som du fast min dotter inte har kolik det är skit jobbigt att inte få sova ordentligt! Min sambo har semester å fattar ändå inte.. Eller..? Han sover på soffan å när jag kommer upp på morgonen undrar jag om han sovit gott å då svarar han nä, känner mig inte så utvilad. Å varför då undrar jag? Hon har ju skrikit halva natten...?!?!?! Då har han hört henne kanske 1/8 del av hennes vaken tid om nätterna när hon Ammas å ska sövas om i sin säng med 1,5 timmes dunk i rumpan osv. Å idag när vi pratade sa jag att han kanske kan börja sova inne hos oss istället för på soffan. Nä men det funkade ju inte för då skulle han ju typ inte få sova något alls...?!?! Jaha men jag då?! Men du är ju mamma ledig får jag till svar....?!?? Men du har semester så du kanske kan börja hjälpa till med sövningen ibland. Då blev han sur å gick ut å handla middag.. Snacka om att jag blev irriterad! Men som sagt. Låt din sambo ta en kväll så får han känna på hur det är. För inte är det lätt om han nu trodde det sp trodde han super fel! Styrke kramar till dig!
 • 6

  juliet

  3 juliet

  har du berättat hur du känner? han frågar ju först! så jag hade nog släppt iväg honom men inte om jag var för trött jag hade nog kännt efter och jag skulle verkligen behöva själv komma bort om jag bad honom stanna för killar tänker lite så om du ändå är där så får du ingen avlastning ialla fall. ta en lång promenad med en kaffekorg och mys lite på en bänk eller i gräset någonstans så du får det tyst omkring dig. naturen i sig är helande.

 • 7

  mayan

  5 mayan

  Jag körde både minifom och sempers droppar! Är ju till för olika saker, semper är för tarmfloran och bakterierna och minifom är för luften i magen! Fick tipset av BVC! Värt att testa kanske? Lycka till!
 • 8

  ana-s

  5 ana-s

  Det är inte fel av dig, man är två om att skapa ett barn, då får man också vara två att ta hand om det. Däremot är det viktigt att få egentid ibland också, men det gäller er båda! jag förstår att han behöver komma iväg själv en liten stund, men det ska ju vara rättvist, du behöver det också! Prata med honom om det,. kommunikation är ju A och O i ett förhållande. 

 • 9

  ana-s

  5 ana-s

  förresten, testa windi pysventiler! De räddade oss helt och hållet! Kostar runt hundralappen för ca 10 st. man kan använda dom hur många gånger som helst, bara man sköljer dom och sen kokar dom ordentligt.  som sagt, vi hade aldrig överlevt utan! Testade både sempers magdroppar och miniform, men det var rent spill av pengar, blev inte ett dugg bättre. Pysventiler och bärsele funkade bäst för oss!

 • 10

  catja

  5 catja

  Inte fel alls, han ska ju vilja stötta dig, visst man behöver komma ifrån då de E som de E Men de måste ju du med. Vår dotter skriker oxå o ja fasar varje dag över att sambon ska välja golfa eller dyka istället.
 • "han säger till mig att jag kommer få all tid i världen sen."

  Det reagerade jag på! Det är NI som kommer få all tid i världen sen, inte bara du! Det är NI som har barn, inte bara du. Klart du har rätt till att säga att du behöver hjälp och avlastning. Er lilla bebis måste vara prio 1 nu, för er båda. Då får allt annat utom det nödvändigaste strykas just nu. Spela tennis är tyvärr en lyx-grej om man har ett kolikbarn.

  Låter inte riktigt som han har så bra insikt i hur du verkligen har det på dagarna... Kanske ni ska komma överrens om att han ska ha största ansvar för henne en helg så du kan vila upp dig lite och så han får mer koll på hur dagarna med bebis verkligen ser ut...

 • 12

  MadBel

  2 MadBel

  Skönt att läsa era svar, om jag får säga så är det skönt att höra att andra upplever liknande som mig även om jag önskar att ingen behövde ha det så :) koliken börjar bli bättre nu tack och lov! Men inte bra än, jag skriver mitt i natten för jag kan inte sova pga sambon. Först vägrade han stänga av tvn sedan drog han igång tennis disskutionen igen. Han lirade inte i förra veckan för det regnade hela veckan. Han kan inte förstå varför jag helst vill att han är hemma på kvällen och inte borta 08:00-21:30... han tror att jag inte vill unna honom att spela. Jag vill ju det men jag är rädd, för när vår dotter skriker så är jag rädd att göra illa henne och jag vill bara inte vara med henne. Usch jag känner mig så hemsk! Så fort skrikandet tar slut är hon det finaste, vackraste och bästa som finns och ingen får ta henne ifrån mig! Jag sa att jag helst inte ville att han skulle lira för jag inte känner mig bekväm med att ta henne natt dag och kväll (han sover alla nätter och har gjort det sen hon var lite drygt 2v.) han blir arg och det slutade med att jag sa "men gör vad du vill jag orkar inte med dig" men nej det svaret var inte bra för han vill inte lira om han vet att jag inte vill det får då mår han dåligt... men va i h*****! Jag mår ju dåligt varje gång jag säger att jag vill att han ska vara hemma fast att jag vet att han vill iväg… åå jag blir så ledsen... nu är tredje natten i rad utan sömn och inte mycket vila blir det för mig i morgon heller uppenbarligen :( än en gång tack för att ni finns alla andra!
 • 13

  Soetnos

  7 Soetnos

  Skriv ut det här och be han läsa. Förklara att det inte är ett påhopp utan att du bara vill förklara. Lycka till!