MadBel

2 MadBel

7744 visningar

Dottern kolik, fel av mig att vilja ha sambon hemma?

Jag har dåligt samvete för att jag inte vill att min sambo ska vara borta om kvällarna. Han frågade mig om han kunde få spela tennis på onsdag, han lirar då från 19-21, är borta från 18:30 och kommer hem ca 21:30, det vill säga om han åker direkt utan att "sega" sig. Jag vill gärna säga att det är okej men mitt svar var bara "älskling jag orkar inte själv". Det ligger nämligen till så att vår dotter har kolik, hon är väldigt snäll om dagarna (nästan jämt iaf) och börjar bli skrikig vid 18-tiden. Min kille jobbar om dagarna, han är mäklare så han har inga fasta tider men om man tar förra veckan som exempel så åkte han hemmifrån 08:00 / 08:30 ungefär och var hemma 18:00/19:00 eller efter 20:00. Jag är alltså den som tar hand om henne om dagarna och nätterna och större delen av kvällarna. Jag älskar verkligen vår dotter och det är verkligen supermysigt att vara hemma med henne. Det bästa som finns! Förutom när kolikskrikandet sätter igång, då orkar jag inte länge om jag inte är utvilad, då måste jag ha hjälp och avlastning. Ibland blir jag så rädd att jag ska råka göra henne illa. Det värsta är när hon håller på från 17 till 06:00 som tur är händer inte det längre eller inte så ofta iaf. Min sambo är verkligen guld värd och han gör mycket men när han gnäller om att han sover så lite, att jag ska ta henne eller att jag kan ju sova på dagarna är jag på väg att bli tokig på honom. Men jag har lärt mig att hålla tyst och lugna ner mig jag orkar inte bråka med honom, det räcker med dotterns skrik. Jag tror verkligen inte att han förstår mig hur det är att ha henne dygnet runt. För han påstår att han inte skulle ha några problem med att jag skulle vara borta så som han är. Vi är båda väldigt aktiva personer, jag kanske inte kan räkna mig till den skalan just nu det var sp länge sen jag var aktiv, så jag förstår ju att han vill iväg och lira, han säger till mig att jag kommer få all tid i världen sen. Men är det fel av mig att vilja ha honom hemma? Jag skulle inte vilja säga nej till honom, jag skulle vilja att han förstod själv. Usch jag har så dåligt samvete, men jag orkar inte med kolikskriken själv. Jag vet hur jag mår då.
936 Svar (äldsta svaret först)
 • Det är absolut inte fel. Jag förstår dig - man är ganska tröstlös tillslut. Men samtidigt är det kanske bra att han får komma iväg ibland, så att han kan komma in med nya krafter och ta över när du är trött. Kanske att du också behöver komma bort någon timme eller två emellanåt bara för att ladda upp dig lite?
 • 2

  JennieW89

  5 JennieW89

  Det är absolut inte fel av dig! Ni har båda det gemensamma ansvaret. Förstår hur jobbigt det är! Har ni testat minifom? Testa också att lägga tösen på mage över dina ben och "klappa" rumpan. Brukar bli bättre! Kram.

 • 3

  Soetnos

  7 Soetnos

  Förstår dig.. Be honom ta några kvällar själv så han fattar vad de innebär.. Min man har semester nu och har precis förstått hur mycket det är med en bebis om dagarna och att man knappt hinner göra saker i mellan.. Och min plutt är fem månader! De är ganska underhållande att se hur sur han blir när han aldrig hinner spela klart.. Hn har en helt annan uppfattning nu!