lizzylou

4 lizzylou

1442 visningar

Dålig sömn.. Tips tack!

Jag har en kille på 6 månader, som haft urusel nattsömn i över en månad. Själv håller jag på att bli knäpp av sömnbristen och tycker jag testat allt. Är det någon mer som haft dessa problem med sina barn i den åldern? Har ni några tips? Tycker att vi har bra fasta läggningsrutiner och att han äter bra innan han somnar. Vet inte om det är tänder som är på gång, men hur länge kan dom besvära? Han somnar vid 20 och vaknar oftast 3-4timmar senare.. Då är han oftast så tröstlös att han vill ha mat (äter inte mycket, mer bara en tröst), sen gråter han, eller vaknar, så jag måste gå upp en gång i timmen natten igenom :( Har testat att ha honom brevid mig och låtit honom sova med en tröja med min doft, men inget hjälper..., Snälla, hjälp oss!
7 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  jenta

  5 jenta

  har oxå en kille på 6månader som vaknar varje timme hela natten. så har han gjort sen den dagen han blev 4mån. förut sov han hela nätter utan att vakna.

  vi har oxå provat allt, så börjat bli väldigt sliten nu när man aldrig får sova=(

 • 2

  lizzylou

  4 lizzylou

  Usch, det är verkligen jobbigt när man inte får sova :( Våran kille sov hela nätter förr så det är ju helt klart tufft när man hade vant sig vid att få sova :( Hoppas det bättrar sig för oss båda snart!
 • 3

  Faith

  4 Faith

  Våran son började också vakna mycket på nätterna en period och vi fick springa mellan våran säng och hans säng hela nätterna.

  Vi fick honom att sova bättre genom att ha igång en CD med lugnande musik, den gick på repeat hela natten och då lyckades han somna om själv om han vaknade.

  Det som hjälpte oss mest var dock att låta honom sova i sitt eget rum, när han började med det sov han hela nätter utan att vakna en enda gång.

  Många säger också att det kan fungera om man ger dom gröt innan dom ska sova för att det mättar längre, vet inte om ni redan gör det.

  Lycka till!

 • 4

  jenta

  5 jenta

  sonen äter ca 2dl gröt innan han ska sova o han sover på eget rum. men vi ska prova de me cd o se om det funkar.

   

   

 • äter han vanlig mat på dagen? då kanske han inte behöver mat på natten men är van vid att vakna? pröva att ge han vatten istället, de gjorde vi o sen tyckte han inte de va lönt att vakna för de haha men nu har han börjat vakna igen för han har haft öroninflammation o nått virus plus att han har börjat på dagis (hann va där 1 v)

 • 6

  jenta

  5 jenta

  min son äter inte på natten men vaknar varje timme för de=(

 • 7

  Ejmis

  3 Ejmis

  Kanske drömmer han något. En lampa i rummet kanske. Rutiner ska ju vara bra iaf så fortsätt med det.

  Tänder kan besvära 1-2 månader innan.. Frysta bananskivor eller en bitring kan ni testa också. Lycka till!