catja

5 catja

3057 visningar

DAGENS FRÅGA: vad säger din sambo/pojkvän om er graviditet? vecka 33

Hejsan Girls. Idag undrar jag lite om vad din partner säger om er graviditet, hur beter sig den personen när graviditeten kommer på tal? Pratar din partner mycket om det? Undviker han allt om graviditets snacket? Hur är din partner liksom, har han sagt något skoj som fastnat på ditt minne eller kanske till o med något som gjort dig ledsen? ... själv träffar jag ej min sambo så mycket, kanske en timme om dagen pga jobb o pga han renoverar vårt hus, han är nära men ändå ej, men alltid glad o lyssnar på mig o mitt bebis prat, jag vet att han är sjukt orolig över att de ska hända mig o bebisen något då han blir ledsen varje gång de händer att ja får lite ont, kan ja så att han är rädd att binda sig nu o att de blir verkligare när bebis kommer, han har sagt något om de iaf, känner alla killar så? De sötaste han gjort e en kväll på sängkantet från ingenstans så sa han: jag undrar hur de känns att ha en bebis i magen, så tog han fram sin arm o bad mig visa på den o förklara lite :) sen satt han o tryckte som ja visade honom på sin egen mage :) Well my ladies, berätta lite om er partner :) kram på er
13 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  stinaa

  2 stinaa

  Min säger inte speciellt mycket.. Har han inte gjort någon graviditet.. Men den graviditeten då jag fick sent missfall så förstod jag att även om han verkade irriterad när jag hade haft ont hela tiden (alltså under graviditeten innan missfallet) så var han inte egentligen irriterad. Han bara lät irriterad. För när vi väl fick missfall så fort fort skyndade han sig in till sjuhuset och var kvar vid sidan HELA tiden. När allt var klart och barnet dödförklarat så var han grymt ledsen och tog åt sig nästan mer än jag gjorde. Därför vet jag att i hans tystnad så gläds han mer än man tror.

  Vi har en son på 1år å 8 månader och min man pratar bebis med honom. Har minnsann hört dem ibland när de tror att jag inte hör.. Tror han försöker vara manlig *S*. Jaja de tgör inget för pojken gillar å ha hemlisar med pappa om bebisen i mammas mage *S*

 • Intressant fråga, få läsa hur andras är :) Min är rätt intresserad ändå, frågar varje dag hur jag mår och om "han" (vi tror de är en pojk) har sagt något alltså rört på sig åsså! Han håller koll på veckorna o vill veta hur de gick hos bm. Vill oxå följa me varje besök om de gå :) Är väl inte så jätte brydd över att känna rörelserna. O när ja ha ont någonstans undrar han varför o hur de kan komma sig, typ sammandragningarna. Men väldigt peppande! Åsså gilla han visa upp min mage "kolla hur stooor magen ha vorti!!" haha! Så kan väl inte klaga på min sambo iaf =)

 • 3

  L4c0st3

  5 L4c0st3

  Vad roligt det är med lite frågor såhär :) Min sambo är stolt som en tupp! Han gick sin sista proffsmatch i MMA nu i lördags och när han tackade alla för allt stöd han haft i alla år typ grät folk när han berättade att han nu ska lägga all tid på sin dotter som beräknas komma om ca en månad :) de tyckte det var så fint :) sen var han inte sen med att berätta för tidningarna att vi väntar en dotter och tillsammans med fightteamet i Skottland för två veckor sedan köpte han ett par ursöta rosa adidasskor till lilltjejen :D Så han pratar ständigt om att han ska bli pappa och pekar alltid på min mage så folk ska titta, haha! Igår var han till banken för att öppna ett sparkonto till sin kommande prinsessa och sen hämtade vi vagnen och idag ska bilbasen sättas på plats :) han är även i full färd med att fundera över vad vi ska ha med till förlossningen så han är verkligen superengagerad, till och med mer än mig nu och det känns helt fantastiskt att han vill ha koll på allt. Kan även tillägga att jag han läste amningsboken vi fick på föräldragruppen innan mig och för ett tag sen kom jag på honom med att läsa "att leva med barn" innan han gick och la sig! underbart! :D han kommer bli världens bästa pappa! <3
 • 4

  madde70

  5 madde70

  Rolig fråga:)Min man tycker det är jätteroligt att vi ska ha en till.Var ju inte riktigt planerat men vi blev glada ändå.Man tror ju liksom inte att man skall bli gravid på ett "ligg"utan skydd i min ålder:)Han är väldigt mån om mig att jag inte skall göra för mycket tunga lyft och springa runt som en yr höna,utan att jag mer ska ta det lugn(jättelätt när man är en rastlös själ)Grejen är att han skäller så mycket på barnen nu att dom skall göra det  och det själva,för att jag skall slippa göra allt för dom.Jag säger ändå till han det hela tiden att hellre gör jag allt för dom en att du skall skälla på dom för det är faan så mycket mer påfrestande för mig:(+minsta krämpa jag har eller oro så tänker han :nej inte nu igen.hahaDå vet han att det är bara att göra i ordning sig och åka till akuten;)(förlosningen nu då)Som sagt han är jätteglad men orolig för min oro hela tiden.Försöker att inte visa oron så mycket för gubben den här gången utan vänder mig till bvc.Kan ju va roligt om han har lite kraft kvar tills bebisen kommer,behöver ju inte köra slut på gubben innan med alla funderingar;)

   

 • Min sambo är lite.. va ska jag säga.. ibland är han super stolt å visar gärna upp mig å magen för vänner. Rummet  som vi gjort så fint i visar han stolt upp. Han pratar  om hur det kanske kommer bli när bebis är här med sina vänner å tycker det är spännande. Han tycker nog inte att jag är så sexig i min gravida kropp. Men det tycker jag själv inte heller så jag förstår honom till 110% ;) Han är inte så intresserad av magen.. vist känner han ibland å frågar hur jag mår å så men jag tror han fortfarande har svårt att fatta!? Jamenar jag fattar knappt själv att om mindre än en månad har vi en bebis här hemma, hur ska han då fatta som inte känt ett smack på denna långa tid som det ändå är..

 • 6

  catja

  5 catja

  Gud va kul o läsa om era grabbar. Ja min sambo bryr ju sig så men pratar liksom ej om de. När han kom hem idag sa han att hans storebror undrat om bebis la rätt o sa fråga ja honom, vad sa du då? Så berätta han allt ja sagt till honom igår pga ja va hos BM då, så sa jag att ja men de va rätt o log o då blev han glad o sa, seee jag kommer ihåg allt :) de måste vara jätte konstigt för dom att vi går o e gravida, hur ska dom förstå? Inte ens jag gör de :) jag brukar säga till honom -vad ska du säga till magen idag då? Då tar han munnen till magen och säger , milan, zlatan, eller hur har du de där inne eller love you. Rätt sött ändå. Han har ju förklarat för mig att detta e jätte svårt att första, plus han verkar vara nervös för att få panik, för de pratar han en del om.
 • 7

  Rebeckaan

  4 Rebeckaan

  Hihi kul att läsa om allas män/killar ;) Från och till känns det som att han bryr sig mer, men är väl så svårt för honom att igentligen förstå, visst han ser magen växa och kan känna rörelserna men inte på samma sätt som jag, tror det var i vecka 10 som han fick riktigt kalla fötter och det var absolut slut mellan oss i ungefär 5 minuter sen började han Gråta och förstod inte vad han pysslade med, men han sa att han var rädd, helt förståeligt! Nu snart 30 veckor senare frågar han om jag känner av honom och när jag får sammandragningar som känns lite undrar han om det finns något som han kan göra, för några veckor sen när vi låg i sängen sa han "jag har två önskningar som jag verkligen hoppas på och det är att vår son kommer ut och är frisk och att jag blir grym i cross" haha! Så visst tänker han på det mycket tror jag, men visar det sällan :) Blir väl mer verkligt när bebisarna är ute! Hehe
 • 8

  catja

  5 catja

  Visst e de kul o läsa folks berättelser :) synd ej fler skriver bara :( som ni flesta säger, de e nog sjukt svårt för de flesta killar att första de hela :)
 • 9

  josefin91

  5 josefin91

  vad skönt att läsa om hur ni har det, man känner igen sig i så mycket! 

  min sambo är jätte bra på alla sätt med graviditeten, men det känns inte riktigt som han har tagit det till sig så mycket som "jag vill". Ibörjan bråkade vi mycket över det, och han har blivit bättre. Han myser med magen och pratar om det. Det är väl svårare för killar än oss som har barnet imagen kan jag tro, för oss är det ju så verkligt, vi är ju faktist redan mammor.  För mig är det jätte viktigt att han är med på alla kurser och är lika delaktig som mig, för vi ska trottsallt bli föräldrar tillsammans. 

  Jag har en riktigt tråkig graviditet med mycket smärta, vilket påverkar vårat förhållande, tyvärr. dels för smärtan, och dels för att jag inte känner mig snygg för fem öre, så gör det ju inte enklare för honom heller. Jag tycker han blir irriterad när jag säger hur jag har det, men egentligen så är han bara orolig. Vi är ju olika människor och har oliak sätt att visa saker på. 

  Många gånger känns det som jag är ensam idetta, och andra stunder så känns det som vi redan har en familj, trotts att hon är i magen. Det går väldigt upp och ner här hemma. Jag längtar bara tills hon kommer ut till oss, så att jag kan bli  "migsjälv" igen 

 • 10

  miiniidoll

  4 miiniidoll

  både min sambo och jag blev nog chockade över att det var tvillingar. men han pratar ofta om dem med sina vänner o familj. visar vad vi köpt osv. han läste tvilling böcker innan mig och vet nog liiite mer än mig om jag ska vara ärlig. han är med på alla ul och ställer frågor. han pratar även med magen och tar på den ofta. mäkta stolt var han när han fick känna sparkarna :-) så han är underbar och väldigt engagefad.
 • 11

  DeniseA

  2 DeniseA

  Hej , va roligt o läsa alla kommentarer o höra hur era killar reagerar:) Min sambo är superglad att vi ska ha barn, fick mf förra året o han blev jätte ledsen då. Men nu är jag i v30 o han är som sagt jätte glad:) han började nästan gråta när jag berättade att jag var gravid o han är ingen som får tårar i ögonen i första taget. Han frågar varje dag hur våran bebis mår o brukar prata med magen ibland, han älskar att ligga o känna på magen när det sparkar:) han är väldigt mån om att jag inte ska bära för tungt o slita ut mig. Han läser om graviditeter o är mer ivrig på att köpa saker till bebben än vad jag är;) haha det första han gjorde när han fick reda på att jag var gravid var o sälja gamla bilen o köpa combi istället:P för det ska man tydligen ha så man får plats med barnvagn o allt enligt honom :) haha! men känns verkligen underbart att han bryr sig så mycket o jag vet att han kommer bli världens bästa pappa till våran lilla skrutt :)
 • 12

  catja

  5 catja

  Ja de märks hur olika alla är. HÅller med om att min sambo ej e med i detta lika mycket som "Jag vill" men sen när man e ensam o tänker lite så e han ju visst med på sitt sätt, bara jag själv som e löjlig med att ja tror att han MÅSTE röra magen hela tiden o prata om de hela tiden. Men som sagt man e ej sig själv o ja längtar oxå efter när jag e mig själv igen o kan vara snygg o sexig för min kille. JAg frågade honom idag om sex, vi har kanske de en gång i månaden nu pga antingen har ja ont eller e hans mamma hemma pga vi bor hos henne nu för vi renoverar vårt hus, plus han jobbar o är i huset alltid för vi ska hinna bli klara innan bebis, så ej lätt att ha sex liksom så har tramsiga Jag fått för mig att han ej e sugen på mig mer, så idag fråga jag honom om han ej tänder eller gillar att ha sex med mig pga man känner bebisen ibland, då sa han väldigt snällt att han älskar de lika mycket fortfarande o självklart e de konstigt att de rör sig ibland men att de e inget som e avtändande, bara de att ja skulle förstå att de ej e lätt när morsan e hemma alltid o då att han alltid jobbar o sen jobbar i huset, så man får ju lyssna, men man e bara rädd för man som sagt ej e sig själv.
 • 13

  anirac1

  5 anirac1

  Min man var nog mera gravid än jag...

  Han hade STENKOLL på veckorna vad som hänt o komma skall, var med  på alla olika besök o kontroller, läste alla gravid tidningar/böcker han kom över, fråga varje dag hur jag mådde, såg till att jag bara hade de bra och tog hand om allt tungt vilket var typ allt *S*