Pumba2012

5 Pumba2012

5722 visningar

D-droppar

Jag är lite nyfiken ifall det är några här som har märkt att eran bebis ha börjar få problem med magont när ni ha börjat med d-dropparna? 

Våran stora tjej på 26 månader har alltid haft problem med magen, tänkte aldrig på att det kunde va d-dropparna som ställde till det. Sen nu för nån månad sen så såg jag nått som nån delade på fb att just d-dropparna man får från bvc var det många som hade fått problem med magen. 

Så nu när pojken kom så har man lite mer koll, han började med dem i söndags och genast blev han mer gasig och ont i magen, det kan ju inte var att man inbilda sig det? 

Vi har nu köpt en vattenbaserad istället för den oljebaserad som man får av bvc. Så nu hoppas vi på en gladare kille och mer sömn! 

Hur har ni det hos eran bvc erbjuder dem bara den ena eller har ni flera altenativ? 

Hoppas alla har en trevlig helg =) 

Kram kram

 

14 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  pygmepuff

  5 pygmepuff

  acos droppar är dåliga generellt sätt, jag köper ett annat märke. acos innehåller nåt ämne som är cancerframkallande. Inget jag vill ge till mina barn.
  Tänk på att d-vitamin är fettlösligt, så köper du en vattenbaserad ge den i samband med mat annars gör den ingen nytta :)

 • Vilket märke köper du, pygmepuff?
 • 3

  pygmepuff

  5 pygmepuff

  köpte en på hälsokost, minns inte vad den heter nu. Men vet att de har ett annat märke även på apoteken som ska vara bra :)

 • Acos d-droppar är helt säkra att använda och innehåller inget cancerframkallande ;) Men vissa verkar uppleva att barnen blir dåliga i magen av dem. Det har jag aldrig upplevt hos mina barn dock.
 • Hittade ett bra märke! Jo jag tror på pygmepuff faktiskt, hittade en hel del om att det KAN vara cancerframkallande och även dåligt på andra sätt. Så jag chansar inte.
 • 6

  tove88

  5 tove88

  På vilket sätt kan magen krångla? Jag blev lite nyfiken nu då vår dotter alltid har varit hård i magen, är det på det viset D-vitaminerna kan krångla eller hur då?

 • http://www.slv.se/sv/Fragor--svar/Fragor-och-svar/Mat-for-smabarn/Fragor-och-svar-om-BHA-i-D-droppar/
 • Jag kan svära på att du inte hittat något vetenskapligt material som tyder på att påstående skulle stämma ;)
 • 9

  pygmepuff

  5 pygmepuff

  Den innehåller E 320 -"Butylhydroxianisol" (BHA). Ett antioxidationsmedel.
  Kan innebära hälsorisker för småbarn. Misstänks orsaka allergiska reaktioner och hyperaktivitet. Omdiskuterade cancereffekter.
  Enligt "Äkta Vara"

  Så nej, därför väljer jag ett annat märke.

   

   

 • 10

  LindaMaria

  5 LindaMaria

  Ja, det skrivs allt möjligt på nätet och jag förstår att det är svårt att sålla bland allt om man inte kan bedöma trovärdigheten i materialet man läser, eller om något är vetenskapligt förankrat eller ej. Men det finns ingen forskning eller på annat sätt vetenskapligt material som stödjer att BHA skulle vara skadligt. Tvärtom. Det finns ingenting som på det. Det är ett "rykte" som sprids, inget annat. Men det viktigaste är ändå att barnen får i sig d-vitamin, och vilket fabrikat man väljer spelar mindre roll. Onödigt att oroa föräldrar med grundlösa påståenden bara :)
 • Jag behöver inte ha "vetenskapligt material". Det finns diskussioner om detta sen flera år tillbaka och DET räcker för mig. Tänker verkligen inte ge mitt barn något som KAN vara cancerframkallande, misstänks orsaka allergi och hyperaktivitet. Ser ingen anledning att chansa när det gäller mitt barns hälsa. Alla gör som dom själva vill.
 • 12

  LindaMaria

  5 LindaMaria

  Självklart gör man som man vill och är trygg med. Men bha kan inte vara cancerframkallande ändå, och har inte visat sig vara skadligt. Så det är verkligen inte att chansa om man väljer att ge sina barn acos d-droppar. Som sagt är det onödigt att skrämma upp föräldrar med sådan information! Det stämmer bevisligen helt enkelt inte. Chansar gör man när man förlitar sig på oventenskaplig information. Påståenden som saknar grund.
 • 13

  solidag

  5 solidag

  Köp holistics D-droppar istället, deras produkter är alltid rena och innehåller inte massa annat skit :) Tycker att i stort sätt alla klagar på acos.. att bebisarna får ont i magarna...
 • 14

  Nissan

  5 Nissan

  Måste bara säga suck. Tänk på att inte stoppa i er eller era barn: Socker, salt, oekologiskt, bröd, pasta, champinjoner, kanel, blåbär, tandkräm, chips, ketchup, något vaccin, ipren, alvedon. Allt detta har vi nämligen fått reda på att det är skadligt för oss. Fyll gärna på listan, det är säkert mycket jag missat.