Emelie_s

3 Emelie_s

1171 visningar

Byta från spjälsäng till juniorsäng vecka 10

Hejsan! Vår tjej fyller snart 2 år och vi funderar på att byta ut hennes spjälsäng till en juniorsäng. Vi har lite funderingar kring detta. Hon vaknar fortfarande på nätterna och vi är oroliga för att hon kanske går upp och börjar greja medan vi sover. Har era barn gått upp på nätterna? Upplever ni att det är svårare att lägga barnen på kvällarna? Hur reagerade era små på den nya sängen? Tacksam för svar!
5 Svar (äldsta svaret först)
 • Min dotter tyckte de va helt fantastiskt att byta säng, för då kan hon ju krypa över till mamma och pappa när hon vill, helst varje natt :P vi stänger alltid dörren på kvällen, och vi vaknar ju om hon drar ner handtaget då det kanske inte går så bra alla gånger. Men förr eller senare kommer hon väl förhoppningsvis att börja sova i sin nya fina säng ;) och JA, det är tusen gånger svårare att natta henne nu! Hon springer upp flera gånger innan hon tillslut lägger sig för att sova.

 • 2

  Mika93

  1 Mika93

  Hej,

  Min son är 1,5 år och vi böt ut spjälsängen för ca 2 månader sedan.

  För oss har det inte varit någon skillnad vid nattningen utan tvärtom

  han sover betydligt bättre i denna säng. När han väl vaknar på nätterna så

  sitter han ibland kvar i sängen och ropar på mig eller hans pappa och ibland

  går han in till oss för att säga att han är vaken. Har än så länge inte varit med

  om att börjat riva runt i lägenheten när vi sover. =)

   

  Vi håller våran sovrumsdörr öppen och hans lite på glänt, vi har även

  fönsterlampor i vardagsrummet så att han ser vart han går om han vaknar

  på natten. Det viktiga är att se till att man tagit undan tex glas och godis

  och sdant man vill att de små ska hålla fingrarna borta ifrån. =)

   

  Hoppas det kan vara till lite hjälp. lycka till!

 • 3

  pygmepuff

  5 pygmepuff

  Blev lättare med läggningarna för då kunde jag sitta bredvid honom i sängen, la en madrass nedanför i fall han skulle ramla ur vilket han aldrig gjorde. Han har inte varit upp på natten mer än för att störa oss. Först nu vid 3,5 som han har börjat gå lite i sömnen då och då. Men oftast går han bara och sätter sig i soffan för att "titta på tv" (helt sovandes) En gång satte han sig i hallen och "Drack vatten ur en sko" Haha. Såg jättekul ut

 • Våra har fått en 120-säng när de varit dryga året. Det har gått jättebr! Juniorsäng kände vi var en totalt onödig utgift till ingen nytta :) I en större säng kan man ligga bredvid och läsa, eller om de är sjuka, oroliga, ledsna.
 • 5

  emsan13

  4 emsan13

  Vi bytte till växa säng vid 18 månader och från att han hade vaknat och var vaken i ca 2 timmar varje natt sover han nu hela nätterna :) läggningen går med lättare och om han vaknar på nätterna gnäller han tills vi kommer in till honom. Vi fick en känsla av att han kände sig instängd i spjälsängen och bytte därför till junior sängen. Mycket smidigare med nu när han själv kan klättra i och ur =)