Annie88

0 Annie88

1319 visningar

Bröstmjölk

Har dom senaste dagarna känns som om att ja har "mindre" brösmjölk på kvällarna då min dotter på sex veckor har börjat äta mer och oftare på kvällen. Kan få sitta typ varannan timme och amma henne och de slutar alltid med att strax innan vi ska gå och lägga oss så ligger hon och bara suttar lite och blir sur och blir små grinig typ som om att det inte kommer nån mjölk och då tycker ja att brösten känns typ tomma, känns som att de bara e "löst" skin som hänger lr nått hehe. som om att hon har ätit så ofta att mjölken inte har hunnit "fyllas" på efter varje gång. Vet att mjölken är lite "tunnare" på kvällen/natten och att dom oftast vill äta mer och oftare då. Men innan har ja alltid haft så mkt att mina bröst har kännts sprängdfyllda och läckt en massa om nätterna. Vet att min mamma bara kunde amma mig i ca en månad då hon inte "hade" mer mjölk. Kan de va så att min bröstmjölk håller på att "ta slut"? Har funderat på att köpa hem lite mjölkersättning att ha hemma och kanske ge henne de om kvällarna istället så att hon får äta och bli mätt. För ja känner mig så hjälplös när man försöker ge henne mat och hon bara suttar lite och blir skit sur och börjar skrika så hela hon blir röd och helsvättig. Känner mig så elak som inte inte hjälpa henne :/

3 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  Mysan89

  5 Mysan89

  Jag hade också problem med amningen i början, hon var aldrig nöjd när jag gav henne bröstet. Men jag gav mig fan på att amningen skulle komma igång så att hon skulle få riktig bröstmjölk.

  Så varje gång hon skulle äta så gav jag henne bröstet först, när hon började lacka ur (vilket var ganska fort) så kompliterade jag med ersättning. Så gjorde jag varje gång och tillslut blev hon nöjdare och nöjdare med bröste och det blev mindre och mindre jag behövde komplitera med ersättning.

  När dottern var 2 månader hade amningen kommit igång helt och jag behövde inte ge henne nå mer ersättning :)

 • 2

  sazdrv

  4 sazdrv

  Mjölken hinner nog ikapp om du fortsätter amma ofta på kvällen. På kvällen/natten stimuleras mjölkproduktionen som bäst. Om du känner att hon inte får i sej tillräckligt och inte vill ta bröstet kanaske du kan testa och pumpa ut lite mjölk på dagen när du har mycket och komplitera med om du vill att hon ska ´bli helammad ett tag till, risken är ju dock att hon ratar bröstet ännu mer om man ger på flaska. Vi använde en doseringspruta och gav mjölk med dom gånger de inte funkade att amma, de är lite meckigt, men de går iaf!

 • 3

  Jennie28

  3 Jennie28

  Så länge hon går upp i vikt som hon ska så är de ingen fara. De kan vara så att hon behöver lite mer mat just nu och då blir de att dom äter nästan hela tiden (känns de som i alla fall).  Hon försöker troligen öka på produktionen. Dessto mer hon äter dessto mer stimulerar hon brösten till att producera mer mjölk. Ha tålamod, de blir bättre. Om du är orolig så prata med BVC.