emma91

5 emma91

1082 visningar

Börja med gröt till 8 mån bebis

Hej! :) Min son är 8 månader gammal och igår var vi på BVC och där sa hon att vi gärna ska ge honom gröt t ex. till frukost/kvällsmål. Han har sen han var 6 månader fått Nestlés godnattvälling som kvällsmål och han har inte fått problem med magen alls. Han har bara ätit gröt en gång tidigare och då hatade han det så hon rekommenderade mig att köpa mild havregröt från 4 månader tills han vant sig vid det. Så idag gav jag han en smakportion av gröten och han tyckte om det :) Det blev ett väldigt långt inlägg men det jag undrar är om jag ska börja med att ge han smakportioner av gröten för hans mages skull eller om jag kan ge lite större portioner så han blir mätt på det? Jag har väldigt dålig koll på det här med gröt :S
2 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  Ninen87

  5 Ninen87

  Jag började ge sonen samma gröt fast när han var 4 månader! Då blev det smakportioner som jag sen ökade på..(dock inte rekommenderad smakportion efter förpackningen då jag uppfattade den som "enorm") Efter 1 vecka fick han den rekommenderade portionen på 1 dl vatten som står på baksidan av förpackningen.. du kanske inte behöver köra smakisar så länge då din son är större... :-) fast å andra sidan så har väl gröten en annan konsistens än vällingen..svårt d där =\ du kan ju avvakta lite å se hur/om magen verkar reagera på smakisen du gav!
 • 2

  jessica03

  5 jessica03

  Jag hade ökat mängden lite för varje dag så magen inte får en chock. Kanske du ger en matsked idag och lite mer imorgon och fortsätter så. Bättre att vara på den säkra sidan tänker jag :)