stephaniestephanie

2 stephaniestephanie

6315 visningar

Besök efter bb!? Stressad och klump i magen.. vecka 34

Hej! Vår lilla sessa beräknas att komma om 42 dagar och för varje dag som går blir jag bara mer stressad och klumpen i magen växer. Jag har sagt till min pojkvän att jag inte vill ha besök ALLS på bb, varken av hans familj eller min. För detta är vår egna lilla bebis, och jag vill att vi ska lära känna henne innan andra kommer och lägger sig i. Pojkvännen höll förut inte med, utan han ville att hans föräldrar ska besöka oss direkt efter förlossningen. Men efter att jag försökt få honom att respektera mitt beslut i flera veckors tid har han väl äntligen börjat hålla med lite grann - säger han iaf! Men jag känner att jag inte har hans fulla stöd ändå, för senast idag frågade han om inte hans föräldrar kan få träffa bebisen innan vi åker hem från bb. Och jag känner att jag inte vill ha besök av NÅN på iaf 1-2 veckor. Dessutom vill hans mamma lägga sig i allt, oavsett om det gäller bebis eller gardiner... Allt detta får mig att må Jättedåligt, jag känner mig som skurken för att jag säger nej, för att jag vill att vi ska ha egentid med lillan, hon har ju faktiskt legat i MIN mage i 9 månader... Nån som känner igen sig eller har tips??
13 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  schuppit

  5 schuppit

  Du måste göra det som känns rätt för dig. Det är en STOR omställning att få barn. Det är jätte viktigt att du känner dig så bekväm som möjligt, det största ansvaret hamnar ju på dig. Försök få honom att förstå att det är riktigt viktigt för dig att få lugn och ro den första tiden. Och man känner sig inte så het när man är på bb. Hoppas han kan tänka lite längre än sin egen näsa och göra det som är bäst för er lilla familj.
 • 2

  Leolah

  5 Leolah

  Jag kände oxå så innan förlossningen! Min släkt bor 30 mil härifrån så det var inte så svårt. Men då hade inte min sambo körkort, så han blev hämtad på bb o skulle hem o hämta babyskyddet osv o när han åkte så frågade jag om han ville fråga om hans mamma o mormor o syster ville komma med in sen. Jag var så lycklig o ville ju visa hela världen min fina flicka! Här får de inte komma in på BB utan alla besökande får sitta i aulan. Trött o mörbultad som jag var, blev jag nerrullad i rullstol. Men att se alla deras leende o tårar, då blev man någon dm längre av stolthet. Sen kände jag att det flöt på bra med Lova hemma o då ringde jag mamma o sa att hon fick komma om hon ville. Det var väl typ en veca efter, o sen kom pappa upp helgen efter... Men jag kände starkt som du innan förlossningen, o det är viktigt att tala om det. Kram
 • 3

  pygmepuff

  5 pygmepuff

  Jag var nog tvärtom innan förlossningen. När vi väl låg där på bb ville jag inte ens prata med min egen mamma i telefon. (Och vi har en tajt bra relation, hon var tilloch med med på förlossningen) Ville bara vara vi. Min sambos föräldrar bor på Irland, så vi slapp ju det lilla problemet :P
  Han kanske ändrar sig när bebis väl har kommit.
  Och man SKA njuta av den lilla bubblan när man precis blivit tre, passa på att bara vara ni. De kommer få så många chanser att se underverket ändå.
  Har du en jobbig relation till din svärmor förstår jag ännu bättre att du vill vara ifred.

 • Här får man inte ha besök på bb sen kommer ju ert barn under vinterhalvåret då det går mycket förkylningar och små barn är ju lite mer känsliga för infektioner. Så vill du verkligen inte ha besök på ett tag så kan du ta upp det. Man behöver faktiskt få komma hem i lugn och ro och landa som föräldrar. Jag kände nog också så innan förlossningen och efter så ville jag bara visa upp honom och skryta om hus söt han var.
 • 5

  Mille87

  5 Mille87

  Jag kände också så med min första. Min sambo har inte mycket kontakt med sin familj, så det blev aldrig tal om att de skulle komma. Jag ville bara ha besök av min mamma och mina systrar, inte allas pojkvänner mm. Helst ville jag inte ha besök på ett par veckor efter vi kommit hem heller. Men efter förlossningen kände jag att jag ville träffa alla. Så min mamma och hennes sambo kom och alla mina systrar med pojkvänner. Det blev ganska trevligt ändå, de stannade inte så länge. Alla respekterade att man var trött och ville lära känna bebisen.

  Jag tycker att din pojkvän får respektera det du vill också. Vänta och se hur det blir efter förlossningen, för man kan ändra sej. Om han gör något som du inte vill, så kommer du ännu mer känna att du inte vill träffa någon. Så om han låter dej ta den tid du behöver blir allting bra :) Det löser sej alltid, ta det bara lugnt!

 • 6

  jvsm

  5 jvsm

  Varför kan de inte vänta till efteråt? Jag menar - din pojkvän eller du vet ju inte hur förlossningen kommer gå, hur lång tid det kommer ta. Kanske kommer både du och bebis behöva ligga kvar och ta igen er en stund och vila - då är det verkligen inte lämpligt med besök, varken på sjukhuset eller precis när ni kommit hem. Hoppas allt går bra och din pojkvän förstår - det ÄR en stor grej att föda barn och det viktigaste nu är att du får ro och kraft. kram!

 • 7

  Catta2

  4 Catta2

  Har en svärmor som är exakt likadan! Hon har gjort så mycket under åren. MAn vill ju heller inte bråka för mycket med henne eftersom man träffar henne så ofta.  Som någon skrev säg direkt till din svärmor att bebisen inte får ta emot besök på BB. Det är rätt vanligt är så hos oss också. Sen också så säg att ni vill komma hem , o vara själv några dagar i lugn o ro innan ni tar emot besök. Kan säga att BB personalen vill så eller din BM för just om sjukdomar mm. Jag stoppade min svärmor så , hon var också sjuk o jag ville inte att hon skulle hälsa på. Som sagt förstår helt. Så mitt råd prata direkt till din svärmor, skyll på att annat folk som tex din BM säger si o så. Min svärmor bodde då så nära så hon kunde bara komma o här på landet knackar man inte. Så hon kunde rätt vad det var stå i hallen eller huset. Lösningen blev att jag låste dörren ;) Stå på dig om dopet, jag blev så arg på mig själv för sista doppet så bestämde min svärmor allt ! Hon skulle fixa det o det. Denna gång kommer det inte gå för nu är jag mycket äldre också o kan säga ifrån. Förrut ville jag bara vara snäll. Men man får inte glömma dom vill bara vara snälla , men jag vet hur jag inte ska vara som svärmor sen :D Lycka till!!! Stå på dig!

 • 8

  Teilani

  2 Teilani

  Förstår hur du känner, kommer inte heller att vilja ha en massa besök i början. Samtidigt så är det ju pappans barn också, och han känner ju uppenbarligen väldigt starkt att han vill visa upp sitt barn för sin familj. Det bästa vore nog om ni kunde hitta en kompromiss där båda får vara med och bestämma. Vore ju hemskt tråkigt om ni börjar er karriär som föräldrar med ett storbråk. En kompromiss skulle kunna vara att de inte kommer till bb, men får lov att hälsa på när ni varit hemma i x antal dagar. Där x är en tidpunkt ni båda är ense om, lite tidigt för dig, lite sent för honom.
 • 9

  Matilda_W

  5 Matilda_W

  jag kände lite tvärtom. dom fick komma på bb men när vi kom hem så ville jag inte ha besök den första veckan. Då skulle vi "bo in oss" alla tre ihop. 

 • Tack för alla fina svar! Känns skönt att veta att jag inte är ensam om att känna såhär!
 • 11

  Daniella_a

  2 Daniella_a

  Det är inte bra att hon lägger sig i vilka gardiner du har och så, för det ar ju privat tycker jag. Jag förstår att du inte vill att nån ska se dig i 2 veckor, det är svårt för dig jag förstår. Kan inte ge dig ett "gör så här" för jag vet inte riktig hur bitch* hon är. Men kan berätta lite om hur jag tänker göra i mitt eget fall.... har själv STORA problem med barnets pappa, han är psyksjuk (schizofreni) och ska därför inte träffa bebisen mer än en timme en gång i vecka med personal och mig. Men kan ju endå förstå att alla tycker om nyfödda, mycket känslor... så jag räknar med att nån från hans släkt, kanske mamma vill se på bebisen en liten stund när den kommer ut... "tillåter allt så länge det inte skadar bebisen"   Men det är du som bestämmer gumman, ingen har rätt att tvinga dig.   bara 42 dagar kvar, grattis!!

 • 12

  lillfisa

  3 lillfisa

  Här får bara syskon till barnet komma med på besök till bb. Ta reda på vad som gäller på ditt bb och säg strängt ifrån att så här i förkylnings och kräksjuke tider vill du vänta några veckor med besök!!! Det rådet kommer du även få på bb och din pojkvän borde ju förstå det också!

 • 13

  vretbacken

  3 vretbacken

  Det ska man göra helt som man känner själv...Vi fick våran pojke förra måndagen och jag kom hem i går.Jag var så trött och slut efter ett akut snitt så jag var bara glad när min mamma kom på besök och kunde stötta.Sen har jag turen att jag har en sådan bra relation till mina svärföräldrar att dom förstod när orken tröt och det var dags för dom att gå.Men jag förstår att det ochså är något ovanligt och då gäller det att våga säga till att man bara vill vara i sin egen bubbla.Mor och farföräldrars tid kommer garanterat!!.Den här tiden är så kort och går så fort så vi nyblivna mammor och pappor måste våga stå på oss.Så även om det är tufft säg i från!!Det är vi som går igenom värkar ,smärta kejsarsnitt och allt vad det är  och man måste få egentid att smälta det!! Styrkekram till dig!!!