maddeN92

5 maddeN92

1677 visningar

Berätta? vecka 6

Hej! Jag har funderat på de här med att berätta för anhöriga att man är gravid. När ska man egentligen göra de?? Har hört att det både är för och nackdelar att göra det tidigt. Jag är i vecka 5+0 och jag vet inte vad ni tycker? Är det för tidigt att berätta på julafton tex?? När berättade ni och hur?:) Fundersam tjej!
19 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  Bino89

  5 Bino89

  Hej tjejen! Jag är i vecka 7+1 och berättade för min mamma och mina systrar för en vecka sen. Min sambo berättade för sin bästa vän i lördags. Eftersom allt kan hända dom första veckorna så sägs det att man iaf ska vänta till v 15-18.. Men jag hade aldrig kunnat hålla tyst för min familj så länge haha.. Tycker det e helt beroende på vad man själv känner och tycker :-) vill du berätta, så go for it. Styrke kramar
 • 2

  AmelieM

  4 AmelieM

  Hej! Berättade det i vecka 13 på min fars födelsedag. Att han skulle bli morfar. Efter ett tag la vi upp en bild feån kubtestet på facebook. Kändes bäst att vänta till efter vecka 12:-)
 • De kan va bra o berätta tidigt så har du stöd från andra vid eventuellt missfall. Men de kan också bli jobbigt med tanke på att alla kommer fråga och undra. Så de beror på hur du är som person, vill du prata om de om ut i fall att de blir missfall så kan du ju gå utmed de till några spec men är du mer en person som handskas med problem själv så hade jag väntat :) Kan ju kanske berätta för aldra närmsta innersta familjen om du vet att dom kan hålla de hemligt sen tills ni väljer att göra de officiellt. För visst är de spännande att berätta o se folks reaktioner :) Jag hade iaf inte berättat de för alla innan missfalls risken minskar, alltså efter vecka 12 :)
 • 4

  maddeN92

  5 maddeN92

  Tack ska ni ha! Ja jag känner själv att jag skulle vilja berättade rätt så tidigt ifall om jag skulle få missfall.skulle nog kännas lättare att prata om det då! Men jag funderar på de hela tiden.finns ju både för och nackdelar som sagt! Man kan ju börja berätta de för dom närmaste kanske?!:)
 • Man väntar ett barn och inte ett missfall, men om det blir så tragiskt kan det va skönt att ha någon att prata med. Jag fick missfall och bara min man viste om att vi var gravida det var tufft att bära på det för min man var lättad att det blev så. När vi sen blev gravida sa vi det när jag var i v 10 tror jag det var och nu andra gången så såg min mamma det på mig redan i v 7 så hon frågade själv och då fick vi ju gå ut med det till de andra oxå. Du säger det precis när du själv vill:) men man är ju så glad och vill att hela värden ska veta det :) men lite mysigt att ha en hemlis ett tag tillsammans oxå:)
 • 6

  N_Djerf

  2 N_Djerf

  Jag är i 5+1 och berättade för mamma direkt när jag fick ett +. Ett jättebra stöd ifall något skulle hända som sagt. Ska berätta för pojkvännens mamma på julafton om jag fortfarande är gravid då. Resten ska vi försöka vänta med till v. 12 eller senare om vi klarar det.. :P
  Det beror helt på vad man själv tycker känns bäst! :)

   

 • 7

  maddeN92

  5 maddeN92

  Tack för alla jättebra svar! Enligt er så ska man berätta när man själv känner och det tror jag oxå är de bästa:)
 • Jag berätade till alla efter den 12 graviditetsveckan då risken för missfal minskar 90%, köpte till och med BEBIS tröjan (famnen), och gick runt med den i gymnassiet jätte stolt, klasisk..., men till mamma berättade jag samma dag jag plussade.

 • 9

  Lini

  7 Lini

  Ja väntade tills ja fått höra hjärtljuden som en bekräftelse att bäbisen lever, i vecka 14+2 :) (v.15) men åt vänner, å min sambo (såklart!!!) så berätta jag tidiare för att dem skulle ändå undra då ja dragit ner på rökande å snusande drastiskt!:) som föregånde talare sa så tyck jag du kan berätta för den personen/na som skulle ge mest stöd om du får ett missfall. Resten få väl sig veta senare :) kram
 • 10

  Danniissa

  5 Danniissa

  Jag berättade för min familj v.9 men min sambo är en av dem som vill vänta ich är otroligt rädd ich orolig. Efter vad jag läst ör det många som berättar sent t.o.m v17 och senare. Hur kan de dölja? Alla är olika och.jag respekterar allas beslut som tex mun sambo men jag ville berätta för min familj en så glad nyhet och det kan dyka upp komplikationer osv när som i graviditeten. "folk blir rekommenderade att berätta v17" känns lite överdrivet ich om nånting händer skulle jag tycka att det var skönt att min familj visste så art jag har stöd och några att prata om. Men som sagt jag respekterar allas beslut. Jag berätta v9 och dem blev superglada och mamma hade blivit lite besviken om jag väntat till texv17 då hon vill va där för mig.
 • 11

  maddeN92

  5 maddeN92

  Tack för era svar! De verkar vara olika och jag respekterar allas beslut!:) får se när jag berättar!:)
 • 12

  Tebbo

  7 Tebbo

  Vi berättade i v12, gav våra mammor varsin bok som hette "Till mitt barnbarn" när vi var ute och åt tsm blir en fin sak som de kan ge tillbaka till barnet sen när de är lite större.:) Vi ville inte berätta förrän v12 för att vi bor 25 mil ifrån dem och skulle bli jobbigt om något gick fel, sen så kändes det som att det inte blir en lika lång väntan när ingen visste.:)

 • 13

  LindaMaria

  5 LindaMaria

  Vi berättade för mina och sambons föräldrar så fort vi plussat nästan, runt vecka 5. Jag står nära mina föräldrar nära och hade sökt tröst där om något gick fel. Just därför ville jag att de skulle veta. Sambons föräldrar fick veta för att mina fick veta :) Sen fick resten vänta till vecka 9 när vi var på ul och såg lilla parvels hjärta slå :)
 • 14

  jenta

  5 jenta

  Vi berättade för våra föräldrar o syskon nästan direkt. O med sonen så fick resten veta i v 16 så kommer bli samma nu.
 • 15

  Rookie

  4 Rookie

  Vi berätta för några vänner v.20, eller ja, de var här på middag och lista själva ut det. Berätta för våra familjer runt v.23. Resten har vi inte sagt ngt till än (v.25 nu)

  Upp till var och en hur tidigt/sent man vill berätta...

 • 16

  maddeN92

  5 maddeN92

  Tack för era svar ännu en gång!:)
 • 17

  MissEllie

  1 MissEllie

  Vi berattade for familjen i vecka 9 efter att vi sett hjartslag pa ultraljud. Jag fick missfall i min forsta graviditet och da visste alla och det var inte sa kul att beratta dom trakiga nyheterna.

  Jag berattade pa jobbet i vecka 13.

 • 18

  catja

  5 catja

  de e rätt tidigt tycker jag. jag berättade på julafton då skulle ja gå in i v 14

 • 19

  naivsuper

  5 naivsuper

  Vi berättade för familjen i vecka 12, tror jag.. Eller om det var i vecka 10. V ville säga det relativt tidigt ifall något skulle hända. Själv förstår jag inte männsiskor som väljer att inte berätta något, ifall det blir missfall. Jag tycker det är bättre att människor runt omkring en vet, ifall det skulle hända nåt.. Allt har gått bra än så länge och har för några dagar sedan gått in i vecka 24 :)

  Lycka till!