Lilla-Trollet

4 Lilla-Trollet

1540 visningar

Behöver snabba svar! AKUT!!

Hej, min dotter har fått 1 dos fenal recip när hon var 2 dagar gammal, och jag undrar hur lång tid det tar innan denna medicin (mot kramper) verkar, innan den försvinner ur kroppen??

Hon är nu 2 veckor gammal idag och jag misstänker starkt att hon inte tålde medicinen, så skulle behöva riktigt snabba svar.. Kan inte fråga någon läkare då de vägrar att ge mig svar....

11 Svar (äldsta svaret först)
 • Dom säger att det fortfarande inte gått ur kroppen, så misstänker att de fortsätter att ge henne medicinen trots att de inte skulle göra det. Jag har märkt att hon blivit sämre efter de gav henne en dos av medicinen ,så är väldigt orolig . Hon ligger på neonatalavdelningen och de vägrar ge mig någon som helt information. .. Menar du att den går ur kroppen efter 2-3 dagar?? Hon är nu 2 veckor idag som sagt....
 • Nej, det är halveringstiden bara. När det gått ur helt vet jag inte. Det kan alltså fortfarande finnas i kroppen, och det finns ganska stora individuella skillnader.
 • Men vägrar ge information? På vilket sätt då?
 • Om jag frågar läkarna om något så vägrar de svara mig över huvud taget...
 • Är det pga kramperna hon är neo? De kanske inte kan svara än? Har du pratat med sköterskorna? De är insatta i vård och behandling också
 • Nej.. Hon låg orörlig i över 24 timmar så gick till akuten, de på förlossningen ansåg att det inte var något allvarligt, 6 timmar senare föddes hon genom akut kejsarsnitt och fick kramper pga syresbrist. På 2a dagen fick hon medicinen, som "ännu inte gått ur kroppen" efter 12 dagar  idag..

  Sköterskorna + läkaren vägrar ge mig någon som helst information om vad som händer, när vi får åka hem osv....

 • 10

  LindaMaria

  5 LindaMaria

  Nej, man får vänta tills medicinen gått ur och se hur hon klarar sig. Det kan vara svårt att svara på när man får gå hem tyvärr :/ Ofta måste man avvakta och se.
 • 11

  LindaMaria

  5 LindaMaria

  Jag kan tänka mig att det tar längre tid för nyfödda att få ur läkemedel ur kroppen. Hittade på fass att halveringstiden för vuxna är 2-6 dagar till och med. Så jag tror de har rätt när de säger att det inte gått ur. Jag antar att de kollar plasmakoncentrationen dagligen? Jag förstår att du är orolig och de borde ta sig tid att prata med dig. Om så bara för att säga att de inte vet. Hoppas du får besked snart!