CarolineK

3 CarolineK

11325 visningar

Behöver man ha andningslarm? vecka 19

Hej!

Vi håller på att handla och planera vad som ska inhandlas innan lilleman tittar ut. Min fråga är: behöver man ha ett andningslarm?

Det står att det vibrerar om barnet inte rör sig på 15 sekunder. Men om barnet sover är det väl vanligt att dom är rätt så stilla i perioder? Stör inte larmet sömnen då? Det larmar även om rörpelserna är svaga eller färre än 8/minut.

Det känns dumt att inte ha ett larm, när det finns. Tänk om det skulle hända något och vi inte hade ett larm. Men om larmet stör kanske det inte är så bra. För några år sen fanns ju inte larmen över huvudtaget...

Jag blir knäpp. Larm eller inte larm? Hur gjorde ni?

Tacksam för svar!

9 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  Micho

  4 Micho

  Vi hade inget larm och kommer nog inte ha det till nästa heller...har en vän som hade ett sånnt och den larmade i tid och otid äve fast bebisen inte slutat andas utan sov djupt... hon valde att ta bort den då hon vart så orolig de gångerna den satts igång, rent av panikslagen och detta har ju inte hjälpt dom alls...

  Lycka till
 • 2

  MinBaby

  5 MinBaby

  hej vi har ett andningsalarm. tänkte också som du att dumt att inte köpa när de finns för TÄNK om de sku hända någo!.

  Vi har Babysense II, det fungerar så att det är plattor som läggs under babyns madrass och sen kopplade till en själva alarmgrejen.. jo den ger alarm om babyn inte rör sig på 20 sek. men då tar den upp babyns andningsrörelser.. även om vår baby ligger stilla i 30 min så tjuter inte larmet för att hon andas och ligger inte exakt stilla.. den är så exakt!
  jag tycker den är jätte bra! och har den alla nätter på. ger mig en liten trygghet när våran dotter far och sova så mycket tidigare än oss och vi är sedan i ett annat rum.. jag springer ändå och kollar på henne titt som tätt men alarmet ger mig lite trygghet att hon andas!

  vet många som inte har och de är ganska vanligt! men tycker de e bra att de finns valet att köpa om man vill! de står i broschyren att sedan andningsalarmen har kommit till har spädbarnsdöden minskat med 70% så helt onödig har den inte varit då.

  sen har de hänt att jag har lyft upp dottern från sängen när larmet varit på och glömt de.. så efter 20 sekunder tjuter de som fan :D man vaknar definitift av de :D
 • 3

  kattbuss

  0 kattbuss

  Jag har ett från Snuza, en liten grej som man sätter i blöjjan. Den ska ha ständig kontakt med barnets mage, annars larmar den såklart efter 20 sekunder.
  Tänkte att det kan ju vara bra å testa iaf. Nödvändigt är väl ingenting egentligen.
 • 4

  Sara.

  4 Sara.

  Funderar också på å köpa ett. Vet ni vad de kostar ca ?
 • Vi har inte haft något och det har gått jätte bra men känner väl själv att jag hade nog sovit lite bättre om jag hade haft ett när hon var mindre. Kollade till henne konstant på nätterna eftersom man är så orolig :P
 • 6

  MinBaby

  5 MinBaby

  Babysense II kostar runt 600-700kr nytt. vet flera som har köpt begagnade för man använder dem inte så länge. max ett år!
 • 7

  Kanskedet

  5 Kanskedet

  Vi har inte haft något alarm och klarat oss bra utan det. Var också rädd att det skulle börja tjuta i otid. De kostar ju en del också och jag skulle nog bara bli skrämd i onödan om den kom på i misstag. Finns väl inte så mycket man kan göra i alla fall om bebisen slutar andas:S Men det är ju ganska så ovanligt med PSD så.
 • 8

  wolverina

  3 wolverina

  Nej, man behöver inget larm. Inte om inte barnet visar tendenser på att ha andningsuppehåll. Having said that... Vi har ett larm sedan tre veckor till vår 15veckor gamla bebis. Vi installerade det i samband med att vi började lägga honom i egen säng i eget rum på kvällarna. Min son har en nojig mamma (jag) som gick och kollade honom var 5e minut tills jag insåg efter två dagar att jag stör hans sömn väldigt mycket när jag gör så och för att jag skulle kunna slappna av köpte vi ett larm. Jag har ingen direkt anledning till att vara orolig, men vill veta att jag gjort allt jag kunnat om han skulle sluta andas. Jag kan HLR så om larmet piper vet jag vad jag ska göra, och det tycker jag är viktigt.

  Vi har Angelcare 401 från Techno medica. Det kostade 1900kr när vi beställde direkt från dem och levererades redan nästa dag. Det har en inbyggd babymonitor som slår igång om han låter och piper svagt så länge sensorplattorna under hans madrass registrerar rörelse (alltså andetag) och sätter igång och tjuter om rörelserna upphör. På natten kan man välja att den bara ska blinka när den registrerar andetag (eller annars också om man vill).
 • Vi har ett larm det kostade 2500 kr känns tryggt tycker jag man kan även koppla en babysitter till den.